Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

Rosenborg - Start 1-1
Skrevet av Thomas Myren, 12. april 2013, 20:59

Det ble en veldig dårlig kamp da RBK skulle befeste serieledelsen.


UTLIGNINGA: Per Verner Rønning sparket ballen i eget mål.

Foto: Thomas Karlsen

- Det ble en gråværsdag
- Håpet vi kunne slippe oss løs
- Jeg ble truffet
Bilder fra Rosenborg - Start


- Vi er ikke lojale til spillemønsteret vårt og hvordan vi skal spille. Aggressiviteten er ikke der den skal være. Vi taper en del dueller og vi vinner ikke de andreballene vi pleier å vinne, oppsummerte Tarik Elyounoussi til rbkweb.no.

Allerede etter åtte minutter feiret han sitt første seriemål på Lerkendal etter en retur på frispark fra Tobias Mikkelsen.

- Det er en dødball som blir slått inn. Jeg finner meg en fin posisjon, og er det bare å klinke til, forklarte målscoreren.

Ballen sneik seg under en hoppende Per Verner Rønning og inn ved venstre stolperot. Rosenborg maktet ikke å følge opp.

- Med 1-0 håpet jeg at vi kunne slippe oss litt løs og la ballen gå. Men det var ei vanskelig matte å spille på i dag. Samtidig var Start var litt mer aggressive, og da fikk vi trykk i mot oss. Vi mistet ballen mye i midtbaneleddet og fikk en del småkontringer i mot oss, konstaterte Elyounoussi.

Matthias Vilhjalmsson var en stor trussel utover i 1. omgang. Islendingen til Start skjøt stolpe ut før han senere headet i tverrligger.

Rett etter pause burde Elyounoussi ha doblet ledelsen, men skjøt via et Start-bein og til corner da et langt innkast fra Mikkel Diskerud falt ned rett foran mål.

- Situasjonen er vanskelig for oss. Den oppstår hurtig og det skjer fort der inne. En liten sprett i forkant kan være nok til at du får feiltreff på foten. Jeg tror Tarik var veldig klar på at han skulle score der. Han var udyktig og litt uheldig på akkurat den situasjonen, kommenterte Per Joar Hansen.

Mikkelsen kunne deretter ha fått straffe etter å ha driblet langsetter 16-meteren og blitt felt av Solomon Owello. Men Rosenborg sleit med å komme til flere ordentlige sjanser.

I stedet utlignet Start tre minutter før slutt, da Per Verner Rønning sparket i mål et innlegg/skudd fra Espen Børufsen, som trolig ville ha rullet forbi lengste stolpe om Rosenborg-midtstopperen ikke hadde vært borti.

- Du vet at det kan komme en sånn situasjon på slutten, som gjør at Start får det målet som på mange måter ikke var ufortjent. Det er jo litt uflaks og tilfeldig det der òg: skuddet kunne fort ha gått utenfor. Men sånn er fotball. Vi skal ikke grave oss ned for det her, syntes Perry.

Kampfakta

ROSENBORG1-1Start
Tarik Elyounoussi 8Sjølmål (Per Rønning) 87

Fredag 12. april 2013 19:00
Tippeliga, Lerkendal stadion
15 662 tilskuere

Rosenborg [4-3-3]
Alexander Lund Hansen - Cristian Gamboa, Tore Reginiussen, Per Verner Rønning, Mikael Dorsin - Mikkel Diskerud (Daniel Berntsen 85), Mike Jensen, Jonas Svensson (Borek Dockal 53) - Tobias Mikkelsen, Nicki Bille, Tarik Elyounoussi (Fredrik Midtsjø 85)

Gult kort RBK: Nicki Bille

Ubenyttet reserve: Daniel Örlund, Jon Inge Høiland, Brede Moe og John Chibuike


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Rosenborg - Start 1-1» i forumet! Diskutér «Rosenborg - Start 1-1» i forumet!