Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

Din mening: Trenerkabalen i Rosenborg
Skrevet av Runar Sørgjerd, 10. desember 2012, 12:32

Fredag fikk den niende treneren siden 2003 sparken. Det er lite som tyder på kontinuitet, som alle snakker om er så viktig i fotball.

Da Nils Arne Eggen, eller mr. Rosenborg, la opp etter 2002-sesongen, overtok Åge Hareide, som forsvant til landslaget. Så overtok Ola By Rise, men han fikk til tross for seriegull, sparken på grunn av manglende tillit fra spillerne. Så tok Per Joar Hansen over, og trakk seg i august 2005. Da kom Per-Mathias Høgmo inn, og forlot etter kort tid. Presset ble for stort. Tørum tok over, og det endte til slutt i et tårevått farvel 2007. Da tok Trond Henriksen over, og var hovedtrener til Erik Hamrén kom. Og så forsvant han da Det svenske forbundet ville ha ham som landslagssjef. Eggen overtok, men fikk ikke fortsette, og så kom Jan Jönsson, som altså fikk sparken etter to sesonger, og to bronsemedaljer.

Det rare er at det endte med gull i 2003, 2004, 2006, 2009 og 2010, men likevel var ikke de som skulle erstatte Nils Arne Eggen "gode nok". Hareide og Hamrén ble landslagstrenere, mens Ola ikke fikk fortsette, tross gull, knepent, men like mye verd. Hamrén fikk kritikk for at det ble for kjedelig, og Janne for at det var for lite samhandling og mangel på en klar spillestil.

Nå har styret funnet ut at de ønsker seg tilbake til røttene. Det vil si 4-3-3 med offensivt samhandlingsmønster. Underholdende fotball. Hva Janne fikk med seg i sluttpakken vet jeg ikke, men med to år igjen av kontrakten, og en årslønn på fem millioner, regner jeg med at han får så han klarer seg. Dersom det hele viser seg å være kun forskjell på filosofi, så undres jeg jo på hvorfor kunne ikke Jönsson tilpasse seg, og på den måten beholde jobben, og RBK ville spart mye penger.

Ble presset fra supporterne som krevde hans avgang for stor? Var spillerne misfornøyde med hans lederstil? Var han ikke leder nok, slik de fremstilte Ola By Rise? Og så titusen kroners spørsmålet: Hvem skal ta over denne gang?

Per Joar Hansen er nevnt, men han er trener for U21-landslaget, og bør fortsette med det. Vi vet hvordan det endte sist, og vil ikke ha en reprise. Listen til styret i Rosenborg inneholder visstnok ti navn, men ikke Nils Arne Eggen. Om Eggen vil, så mener jeg han burde være soleklar.

Aner ikke hvem som står på listen, men med 4-3-3 og lederevner, og alt som kreves, er ti navn mye. Førstevalget er iflg. media Per Joar Hansen. Så hvem som er det reelle til å ta over, Perry bør ikke være en av dem.

Per Joar Hansen: U21 landslagstrener, og bør fortsette der.

Trond Sollied: familien bor i Belgia, passer sjelden for Sollied pga. kontrakt, nå ledig.

Tom Nordlie: sliter for mye på omgivelsene. Ingen topp-topp meritter.

Per-Mathias Høgmo: skal studere kommende sesong, og tålte ikke presset sist.

Martin Andresen: kan jeg aldri tenke meg.

Kjetil Rekdal: ingen typisk 4-3-3 mann, men kan være aktuell, men krevende type.

Ståle Stensaas: trener for G19 RBK, som har gjort sine saker veldig bra, og med god gammel Eggen-stil.

Ronny Deila:t trener Godset, og vil bli ut kontrakten.

Ole Gunnar Solskjær: trener Molde, og blir ut kontrakten. Håper og drømmer om Man Utd, men tror ikke det skjer - for PR-kåt.

Rune Skarsfjord: Brann-trener. Tvilsom, men kunne muligens vært aktuell i henhold til spillestil, men ikke tyngde nok, ei heller meritter nok.

Så det skal bli spennende å se hva styret i Rosenborg ender opp med. Skulle gjerne sett den listen, for kan være det er utenlandske trenere der, men håper ikke det. Og kan ikke se at det er ti reelle navn, aktuelle kanskje, men ikke reelle. Har ikke tatt med Åge Hareide, og det med bakgrunn for hans avgang i 2003, og med tanke på det han ikke har fått til i ettertid, kan jeg ikke se for meg at han tas inn i varmen igjen. Sven Göran Eriksson vil nok kreve for høy lønn, og damene i Trøndelag er nok neppe noe for han.

Det er kun Nils Arne som kan lede dette laget, så lenge han lever. Ingen andre har klart å fylle hans sko.

Kunne og nevnt Dag-Eilev Fagermo, men tror ikke han er rett mann.

Runar Sørgjerd, Bodø


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Din mening: Trenerkabalen i Rosenborg» i forumet! Diskutér «Din mening: Trenerkabalen i Rosenborg» i forumet!