Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

Gamboa-debut mot Stabæk
Skrevet av Thomas Myren, 2. september 2012, 12:21

Cristian Gamboa er spilleklar og får umiddelbart plass på Rosenborg-laget.

VS.


- Han har vært pigg og bra på trening, syns Jan Jönsson.

Den innleide høyrebacken fra FC København fikk arbeidstillatelse tidligere denne uka, men kunne ikke etterpåmeldes til returkampen mot Legia Warszawa.

Nå blir det derimot debut for Gamboa. Jon Inge Høiland måtte gi seg både mot Sogndal og Viking med krampe i venstre lår, og trenger hvile.

- Det var et lite spørsmålstegn før kampen mot polakkene, og han fikk nesten spille litt med håndbrekket på. Så da kan det være naturlig at han får avlastning, kommenterer Jönsson.

- Hvordan ser du på konkurransen?

- Den er spennende og bra. Vi behøvde en sideback til, og Cristian ser som sagt frisk ut på treningene.

Borek Dockal sliter med vond stortånegl på skuddfoten, og trente ikke i dag.

- Jeg tror det skal gå bra, men vi får se på den i morgen, sier treneren.

Også det medisinske støtteapparatet tror tsjekkeren kan spille. Spørsmålet er om det likevel blir forandringer på midtbanen.

- Det kan det være. Balansen i laget har fungert bra i det siste, og jeg syns Jonas og Mix gjorde en veldig god kamp sist. Men jeg minner Issah og Ole om at de også har gjort det bra tidligere. Nå skal Ole i gang med litt mer kamptrening og finne rytmen igjen etter å ha vært overbelastet, kommenterer Jönsson.

Under formasjonsøkta spilte Mohammed-Awal Issah sentralt mens Jonas Svensson var skjøvet ut til venstre. Daniel Fredheim Holm var forvist til høyrekant, og er kanskje i faresonen for igjen å bli benket - slik som mot Sogndal og Viking.

- Issah har gjort mange bra kamper både i Europa og Tippeligaen, og det vil jeg forsøke å minne ham på, sier Jönsson hemmelighetsfull.

- Issah kan få starte mot Stabæk?

- Det er mulig. Det gjelder å være mentalt "på" og trene godt. Ta for eksempel Rønning, som har gjort bra kamper. Så kom Tore inn og gjorde det bra, og vi ville ikke endre noe. Men Rønning er forberedt, og han leverer. Sånn får alle tenke.

- Sliter Holm med kampprogrammet?

- Vi har forsøkt å avlaste de eksplosive spillerne. Når det er sagt, så syns jeg det var 90 bra minutter sist med både bra spill og løp fra ham. Så da tror jeg han orker kampen i morgen også. Så får vi se kampbildet, og se det an, svarer sjefen.

Rade Prica snakket på seg sitt tredje gule kort for sesongen forrige helg, og må sone karantene.

- Det kjennes unødig. De fleste gule kortene er unødige på et eller annet vis, men ikke minst dem man snakker seg til, slår Jönsson fast.

Landsmannen blir erstattet av John Chibuike, som ikke lyktes i forrige seriekamp mot Viking og ble byttet ut halvveis.

- Det var mange som ikke gjorde det bra, og vi måtte gjøre noe. Han var ikke mer syndebukk enn andre, men vi følte vi måtte gjøre noe ved pause: Han fikk gå av. Det var heller ikke så lett å sette ham innpå i en e-cupkamp som gikk mot ekstraomganger. Men John var en joker som kunne ha kommet inn de siste ti minuttene sist, og som vi vurderte.

- Han har et veldig potensial, så jeg håper og tror det skal slå til.

- Med ham og Elyounoussi blir det mye fart på topp.

- Det blir en betydelig trussel for motstanderen, og dét vil vi ha.

Stefan Strandberg sto over den avgjørende kvalifiseringskampen på torsdag grunnet ørebetennelse og er ennå ikke frisk. Plassen i midtforsvaret blir dermed beholdt av Per Verner Rønning.

Avspark på Nadderud er klokka 19. TV Zebra sender.

Mulig Rosenborg-lag:
Daniel Örlund

Cristian Gamboa - Tore Reginiussen - Per Rønning - Mikael Dorsin

Borek Dockal - Mohammed Issah - Mikkel Diskerud - Holm/Svensson

Tarik Elyounoussi
John Chibuike


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Gamboa-debut mot Stabæk» i forumet! Diskutér «Gamboa-debut mot Stabæk» i forumet!