Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

Skal alltid være med i Europa
Skrevet av Thomas Myren, 6. april 2012, 13:47

Rosenborg har nå bestemt seg for hvor lista skal ligge.


Foto: Thomas Karlsen
- Den nye ambisjonen er "Alltid Europa". Europa har vært viktig for Rosenborg, er viktig og skal være viktig. Å spille i Europa hvert eneste år er en bra ambisjon, og det er også realistisk, sier Erik Hoftun til rbkweb.no.

I 2006 ble den mye omtalte visjonen om å være blant de 30 beste i Europa bestemt, men klubben har slitt med å komme i nærheten. I øyeblikket er RBK på 91. plass på klubbrankinga.

Etter ønske fra sportslig avdeling har styret og klubbledelsen i vinter arbeidet med å tilpasse målsettinga. Et foreløpig utkast ble nevnt under årsmøtet, men senere omformulert.

- Så dette er litt omvendt av den ambisjonen som kom fram på årsmøtet, fordi det forutsetter at vi er topp 3 i Norge for at vi kan kvalifisere oss for Europa. Så ambisjonen er ikke topp 3 i Norge, men "Alltid Europa". Konsekvensen er topp 3 i Norge. Det er en liten nyanseforskjell, kommenterer Hoftun.

- Dere legger gruppespilldeltakelse i begrepet?

- Ja, det er gruppespill i Europa som er ambisjonen, ja. Skal vi ha mulighet til å komme til et gruppespill, så må vi være kvalifisert for Europa.

- Resultatet av jevnlig deltakelse vil være høyere ranking?

- Ja, det er klart at hvis vi når ambisjonen så vil klatringa på rankinga bli ganske kraftig. Det er det ikke noen tvil om. Men nå tenker vi ikke på dét lenger. Vi tenker ikke på de 30 beste og den gamle ambisjonen. Nå er det Europa-spill som er viktigst for Rosenborg, slår den sportslige lederen fast.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Skal alltid være med i Europa» i forumet! Diskutér «Skal alltid være med i Europa» i forumet!