Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

Svensson skal score mer
Skrevet av Thomas Myren, 23. desember 2011, 07:08

Jonas Svensson vet hva han må gjøre for å overgå en imponerende debutsesong.


Foto: Thomas Karlsen

- Jeg har som mål å bli en større trussel fra distanse, og generelt forbedre avslutningene mine for å score flere mål, slår Svensson fast overfor rbkweb.no.

Verdalingen spilte seg inn på laget i mai, og imponerte tidlig med to mål mot Sarpsborg. Men han forble målløs i de 19 resterende seriekampene han startet.

- Samtidig håper jeg på å bli enda råere på orientering, slik som de beste midtbanespillerne i verden: Xavi, Iniesta og Cesc. Det er en utrolig viktig egenskap for å skaffe deg det ekstra sekundet du trenger for å slå en avgjørende stikker og sørge for flere assists, forklarer han.

18-åringen har allerede blitt kåret til Årets spiller av Adresseavisen og Kjernen. Nå har også RBKweb-leserne stemt ham fram som bestemann i hans aller første sesong.

- Det settes stor pris på, og er utrolig rart egentlig: Har jo vunnet det meste av priser, som selvfølgelig er kjempestort for meg som ikke var med på lagbildet engang før sesongen! Moro å tenke på, smiler Svensson.

- Samtidig skjønner jeg at jeg ikke hadde vunnet slike kåringer i en "vanlig" Rosenborg-sesong, hvis du skjønner hva jeg mener. Jeg har fått høre fra kompiser at jeg må prøve å gi meg selv litt "cred", så jeg får vel si at jeg er utrolig stolt over det jeg har fått til denne sesongen.

- Hvilke fotballferdigheter har du forbedret mest i år?

- Jeg tror det går mest på det med å venne seg til tempo, spesielt det med orientering. En får jo mye mindre tid med ballen i Tippeligaen kontra 2. divisjon, så en er nødt til å vite hva en skal gjøre med ballen før du får den. Ellers blir du tatt på fot.

- Dessuten tror jeg at jeg har blitt mye hurtigere, uten at jeg har noen tall på det. Er nye tester etter jul, men (fysisk trener Geir Håvard) Hjelde har sagt han skal legge ned hurtighetstestinga hvis jeg ikke har fått fremgang! Dette gjør at jeg har fått en bedre driv med ball, som gjør at jeg kan passere folk bare ved å være "kvikkere" enn dem. Hurtighet er viktig i nesten alle spillets faser, både offensivt og defensivt.

- Ellers tror jeg at jeg generelt har utviklet meg i det meste, som nok er vanlig hos en 18-åring i full utvikling. Vil si at jeg er en temmelig "allround-spiller" uten de helt store svakhetene - har jo faktisk også vært "target-man" i Nextgen series. Men jeg er selvfølgelig langt fra ferdig utlært, avslutter Jonas Svensson.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Svensson skal score mer» i forumet! Diskutér «Svensson skal score mer» i forumet!