Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

- Norge passer meg bedre enn Tyrkia
Skrevet av Thomas Myren, 4. august 2011, 23:39

Borek Dockal har kommet til Trondheim for å revansjere sitt mislykkede opphold i Konyaspor.

Kjøper Borek Dockal (02.08.11)


Født: 30.09.88
Fødested: Mestec Kralove, Tsjekkia
Høyde/vekt: 181 cm / 71 kg
Posisjon: midtbane
Tidl. klubber: Bohemia Podebrady, Slavia Praha, Kladno, Konyaspor og Slovan Liberec
U21-landskamper/-mål: 17/6
I juli i fjor skrev han under på låneavtale for 2010/11, men etter fattige ni opptredener for det tyrkiske bunnlaget ble kontrakten brutt midtveis i sesongen.

Det ble retur til Slovan Liberec, hvor fast plass på laget ga en god oppkjøring til U21-EM, der han ledet Tsjekkia til semifinale mot Sveits etter blant å ha slått England.

Nå tar Dockal fatt på nytt utenlandseventyr, og er overbevist om at det skal gå bedre denne gang:

- Jeg må si at jeg fra starten av følte stor forskjell. Måten forhandlingene foregikk på, gagnet Rosenborg. Og jeg tror fotballmessig at Norge er et bedre steg enn Tyrkia, sier han til Mladá fronta Dnes.

Midtbanespilleren skryter av sin nye arbeidsgiver:

- Jeg pratet med sportsdirektøren i forbindelse med overgangen, og fikk en god følelse. Fra begynnelsen av møtet følte jeg at om avgjørelsen var opp til meg, så skulle jeg slå til.

- Enhver slik avgjørelse er ikke enkel, men siden jeg fikk vite om interessen fra Rosenborg, har jeg vært positiv. Jeg fikk til og med nok tid til å finne informasjon om klubben og landet - all mulig informasjon. Jeg snakket også med Martin Fillo hos Plzen, som spilte i Norge, og han anbefalte meg overgangen.

- Hva vet du om norsk fotball?

- Jeg har delvis en oppfatning - naturligvis, men først på banen vil jeg få vite om den er riktig. Men jeg tror nivået på serien er bra. Muligens vil spillet bli sånn som på fotballøya; kjapt og kjempende. Jeg vil umiddelbart finne ut mer i helga når Rosenborg spiller hjemme mot serielederen, smiler Borek Dockal.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Norge passer meg bedre enn Tyrkia» i forumet! Diskutér «- Norge passer meg bedre enn Tyrkia» i forumet!