Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

Kjøper Borek Dockal
Skrevet av Thomas Myren, 2. august 2011, 17:25

Rosenborg kjøper Borek Dockal fra Slovan Liberec.


Født: 30.09.88
Fødested: Mestec Kralove, Tsjekkia
Høyde/vekt: 181 cm / 71 kg
Posisjon: midtbane
Tidl. klubber: Bohemia Podebrady, Slavia Praha, Kladno, Konyaspor og Slovan Liberec
U21-landskamper/-mål: 17/6
- Han har først og fremst en veldig god innleggsfot. En Marek Sapara eller David Beckham light, om du vil. Det er selve varemerket hans. I tillegg har han veldig god pasningskvalitet, er klok i valgene han gjør på banen og har løpskraft, beskriver Stig Torbjørnsen til rbk.no.

Dockal har blitt enig om en avtale på 3,5 år, og blir med charterflyet hjem til Trondheim på torsdag.

Overgangssummen skal være på 25 millioner tsjekkiske kurona eller åtte millioner kroner. Gitt at handelen blir formalisert innen fredag, vil han kunne debutere i storkampen mot Molde på søndag.

Han har fram til nå ble overårig vært kaptein på U21-landslaget til Tsjekkia, og det er noe overraskende at han havner i Rosenborg.

- Etter at han imponerte foran en drøss med speidere i U21-EM, trodde jeg ikke det var mulig for oss å hente Dockal. Men jeg tror det hjalp at jeg har fulgt han gjennom mange år. I tillegg vil Dockal til Trondheim. Han har et meget godt inntrykk av klubben, forteller Torbjørnsen.

Midtbanespilleren var i i fjor høst på et mislykket utlån til tyrkiske Konyaspor. Han rakk å spille serieåpninga for Slovan Liberec på lørdag, der nettopp RBK-motstander Viktoria Plzen måtte nøye seg med 2-2 på hjemmebane.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Kjøper Borek Dockal» i forumet! Diskutér «Kjøper Borek Dockal» i forumet!