Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

Rosenborg - Viktoria Plzen 0-1
Skrevet av Thomas Myren, 27. juli 2011, 23:16

Per Ciljan Skjelbred fikk et trist farvel med Lerkendal. Returkampen i Tsjekkia blir veldig vanskelig.


SINNE: Henriksen misfornøyd med både dommer Matej Jug fra Slovenia og Plzen.

Foto: Thomas Karlsen

- For langsomt med hver og en
Tøft siste oppdrag for Skjelbred
- Jeg sov på målet
Bilder fra Rosenborg - Viktoria Plzen


- Det ble ikke den kampen vi hadde håpet på, nei. Vi åpner bra, men så lar dommeren kampen stoppe opp i ti minutter. Da kommer vi ut av rytmen, slipper inn et mål og blir jagende mot en bra motstander etter det, oppsummerte Skjelbred, som flytter til Hamburg om ei uke når bortekampene i Sogndal og Plzen er unnagjort.

Årsaken til det lange oppbruddet var at keeperen til Viktoria Plzen først fikk medisinsk behandling ved flere anledninger før han til slutt ble byttet ut.

Varsellampene begynte å blinke allerede etter seks minutter, da flere tsjekkiske føtter var svært nær å presse et innlegg fra venstre i mål.

Etter en drøy halvtime falt avgjørelsen: Mikael Dorsin tapte hodeduellen på nytt innlegg fra venstre, og ballen havnet hos Vaclav Pilar, som scoret sikkert fra kloss hold.

Rosenborg hadde tidvis blitt utspilt på midtbanen i perioden rundt målet.

- De viser at de er et bra lag med gode ballspillere. Mot sånne lag må vi være kompakte, og det er perioder der vi ikke klarer å ta dem. De får spille ball, og det er det de er best til, konstaterte Jonas Svensson.

Etter pause tok RBK tak, og presset gjestene. Det hjalp likevel lite.

- Banespillet flyter ikke helt som vi vil. Vi klarer ikke å spille oss til noen opplagte scoringsmuligheter. Vi måtte prøve å komme rundt på kant og slå inn på Rade, og vi fikk litt trykk. Vi fikk også en del dødballer og et par straffesituasjoner. Så vi kunne fort fått et mål. Men det gjør vi ikke, kommenterte Svensson.

Nærmest utligning var muligens Skjelbred da nettopp Svensson la tilbake, men skuddet gikk langt over. Etter hvert dabbet initiativet av, og RBK ble ofte mest opptatt av tvilsomme dommeravgjørelser, deriblant en hands foran mål.

Kort fortalt ble ikke Viktoria Plzen ordentlig truet, og var på slutten nærmere 0-2 enn 1-1. Det blir ikke enkelt å snu hjemmetapet om ei uke.

- I hvert fall ikke mot et sånt type lag. Vi kan ikke få et kampbilde der de får trille ball. Vi må prøve å spille vårt eget spill, slo Jonas Svensson fast.

PS! Daniel Fredheim Holm (legg) var skadet.

Kampfakta

ROSENBORG0-1Viktoria Plzen
Vaclav Pilar 33

Onsdag 27. juli 2011 20:45
Champions League 3. kvalifiseringsrunde, Lerkendal stadion
8028 tilskuere

Rosenborg [4-3-3]
Daniel Örlund - Mikael Lustig, Jim Larsen, Simen Wangberg, Mikael Dorsin - Per Ciljan Skjelbred, Markus Henriksen, Fredrik Winsnes - Jonas Svensson (Trond Olsen 73), Rade Prica, Morten Moldskred (Mushaga Bakenga 82)

Gult kort RBK: Jim Larsen, Morten Moldskred og Mikael Dorsin

Ubenyttede reserver: Erik Bråthen, Alejandro Lago, Gjermund Åsen og Fredrik Midtsjø


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Rosenborg - Viktoria Plzen 0-1» i forumet! Diskutér «Rosenborg - Viktoria Plzen 0-1» i forumet!