Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

Utlånte spillere må returnere
Skrevet av Thomas Myren, 17. juni 2011, 00:03

Regelendring gjør at Rosenborg ikke kan låne ut spillere med utgående kontrakter. Dermed må Tom Erik Nordberg, Osei Oviasu og Pål André Helland i utgangspunktet gjøre vendereis når overgangsvinduet åpner.


KAN TVINGES TILBAKE: Tom Erik Nordberg returnerer i utgangspunktet.

Foto: Thomas Karlsen

Utgående kontrakter:

Mattias Bjärsmyr (31. juli)
Even Barli
Pål André Helland
Alejandro Lago
Mikael Lustig
Tom Erik Nordberg
Osei Oviasu
Per Ciljan Skjelbred
Fredrik Winsnes
- De kan ikke lånes ut lengre enn til august ettersom kontraktene med oss går ut etter dette året. Dette er forandret - det er en ny regel, forteller Erik Hoftun til rbkweb.no.

- Dermed returnerer alle tre?

- Det går ikke an med utlån - hvis de ikke skriver lengre kontrakt med oss. Nordberg, Helland og "Ozzy" er i samme situasjon, konstaterer Hoftun.

§ 15-3 i overgangsreglementet er nemlig klar:

«Utlån av spiller er en tidsbegrenset overgang og godkjennes på betingelse av at spilleren er under gyldig kontrakt med utlånsklubben i utlånsperioden og i minst 4 måneder etter utlånsperiodens utløp.»

- Gitt at dere ønsker forlengede eller nye utlån, må dere altså i løpet av noen uker avgjøre om disse spillerne skal få nye kontrakter?

- Eller omvendt: At andre klubber må avgjøre om de vil ha dem eller ikke. Hvis de kommer tilbake hit, er de jo her ut året, svarer Hoftun.

Tom Erik Nordberg er den mest profilerte av leiesoldatene, og har spilt fast siden han dro til Rogaland.

- Du må nesten spørre Haugesund om hvor fornøyde de er, men ut i fra det jeg har sett, så begynte han bra. Så hadde han en liten "down". Deretter syns jeg han har vært stødig og bra fra og med kampen mot oss på Lerkendal, kommenterer Hoftun.

- Nordberg har bekreftet at han holder nivået?

- Jeg syns at han absolutt har vist at han har noe i Tippeligaen å gjøre, sier Hoftun.

Så gjenstår det å se om Haugesund ønsker å forlenge utlånet med den konsekvensen at RBK altså må vurdere å forlenge - eller kanskje rett og slett selge ham.

- I utgangspunktet skal han tilbake hit. Det er ikke noen annen plan vi har. Så får vi se om det er noe annet som skjer, eller om han er her 1. august, kommenterer Hoftun.

- Har dere behov for ham når Mattias Bjärsmyr forsvinner?

- Nå har vi ganske mange midtstoppere i utgangspunktet, så det er intet must. Det kommer helt an på hvordan våre stoppere og Nordberg presterer. Det er lenge til 1. august ennå, så vi har god tid til å vurdere.

Osei Oviasu har nå begynt å etablere seg på Ranheim - som offensiv midtbanespiller.

- Han har vært en del skadet, så han startet sin første kamp mot Mjøndalen - i en uvant rolle, men har var god, syns den sportslige lederen.

- Er dette et signal om at Ranheim ser på ham som midtbanespiller og ikke midtstopper?

- Det som er viktig for vår del, når vi låner spillere ut til Ranheim, er at de får mest mulig spilletid på dette nivået, svarer Hoftun særdeles diplomatisk.

Pål André Helland har bare fått to fattige innhopp i 1. divisjon hittil i sesongen.

- Pål André har vært ekstremt mye skadet. Han er tilbake først nå, konstaterer sambygdingen fra Kyrksæterøra.

De to 90-årgangene går i realiteten noen skjebneuker i møte:

- De har spilt veldig lite i år begge to. Våre vurderinger og deres framtid i Rosenborg er avhengige av at de får spille kamper for Ranheim og vist seg fram i Adecco-ligaen. Hvis de ikke spiller seg inn på Ranheim, så betyr det jo at spranget til Rosenborg vil være stort. Så det er et fint mål for vår del: En ting er å få erfaring, en annen ting er å finne ut om de holder mål i Adecco-ligaen.

I likhet med tilfellet Nordberg vil Rosenborg måtte ta en snarlig avgjørelse rundt nye kontrakter dersom andre klubber viser interesse for duoen.

- Det er Ranheim først og fremst vi tenker på. Det er Ranheim som har spillerne i dag, så de må først ta ei vurdering på om de ønsker dem eller ikke, sier Erik Hoftun.

Derimot er det for lengst klart at Mattias Bjärsmyr returnerer til Panathinaikos 1. august.

- Det var intensjonen hele veien. Alle tre parter var enige om at han skulle lånes ut til Rosenborg i ett år, og at han skulle tilbake til Panathinaikos etter det året, sier Hoftun.

- Formelt hadde dere likevel en kjøpsopsjon?

- Det er så og si standard i alle utlånsavtaler.

- Er det aktuelt at han vender tilbake tidligere for å være med på hele sesongoppkjøringa i Hellas?

- Nei, det er 1. august som er datoen, svarer Hoftun.

Også innenfor stadionportene har en rekke spillere utgående kontrakter: Per Ciljan Skjelbred og Mikael Lustig er de to mest profilerte, men bare sistnevnte har slått fast at han forsvinner.

Alejandro Lago har spilt fast siden april, men kan nå gå ei usikker framtid i møte.

- Det har ikke blitt noe annerledes etter at han kom inn på laget igjen: Vi vil vurdere hans prestasjoner utover sesongen i forhold til mulighetene i Rosenborg videre framover. Det er ikke konkludert på noen som helst måte, sier Hoftun.

- Igjen mistet han plassen på laget etter en uforskyldt hendelse?

- Det er sånt man ikke får gjort noe med. Det er sånn som skjer.

Fredrik Winsnes tenker å legge opp, og ta et friår før han begynner turnustjenesten som lege.

- Det kommer nok til å skje; han er veldig innstilt på det sjøl, kommenterer Hoftun.

Even Barli fikk seniorkontrakt før sesongen, og kan muligens belage seg på tilbud om forlengelse.

- Det er vurderinger vi gjør fortløpende. Hva som skjer med ham etter sesongen, avtaler vi i samråd med Even. Jørn ønsker primært at vi skal ha tre keepere i A-stallen. Det har både med treningshverdagen og skader å gjøre; det er greit å ha en keeper ekstra, avslutter Erik Hoftun.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Utlånte spillere må returnere» i forumet! Diskutér «Utlånte spillere må returnere» i forumet!