Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

Strand lar Dorsin løfte pokalen
Skrevet av Thomas Myren, 1. november 2010, 23:27

Roar Strand føler seg ikke verdig å ta i mot pokalen når han skal feire sitt 21. og siste mesterskap på søndag.


GULL: Strand løftet pokalen alene i 2006, sammen med Dorsin i fjor og avstår i år.

Foto: Thomas Karlsen

- Jeg vet da farsken. Jeg tror Micke skal få den i år, sier Strand til rbkweb.no.

Visekaptein Dorsin har ledet laget i de fleste kampene de to siste sesongene. I fjor delte Strand derfor æren med lagkameraten da beviset på seriemesterskapet ble overrakt.

Etter kampen mot Aalesund vil Strand la svensken få stå alene i rampelyset. Som den observante supporter har lagt merke til, bar 40-åringen nemlig ikke kapteinsbindet i de kampene han startet i august og i september.

- Micke hadde vært kaptein hele veien, da jeg var tilbake i høst. Da syntes Nils at det var greit at Micke bare fortsatte, og det er jeg helt enig i. For min del betyr ikke kapteinsrollen så mye. Det er egentlig bare ekstraarbeid, syns Strand.

Utnevnt på kammerset
Han ble sjøl kaptein på noe utradisjonelt vis våren 2005 da Erik Hoftun, etter å ha blitt vraket fra laget, overtalte Per Joar Hansen om å la Strand ta over i timene før cupkampen mot Verdal.

- Det var så klart en ære. Jeg var ikke et naturlig valg da Hoftun ga fra seg vervet, men han hadde snakket med Perry og han syntes det var greit. Jeg var nemlig ikke visekaptein den gangen, påpeker Strand.

Indreløperen hadde nemlig gitt fra seg vervet etter to sesonger, og spillerne hadde i stedet utpekt Christer Basma som sin nestkommanderende.

- Før i tida var det ordentlige valg, der treneren plukket ut fire-fem navn og spillerne valgte. Men det har vært litt forskjellig. Noen ganger har trenerne bestemt at "sånn og sånn skal det være". Da Erik (Hamrén) kom, bestemte han at jeg fortsatt skulle være kaptein, forklarer Strand.

Trippel
Sjøl om Norges mestvinnende fotballspiller altså ikke vil ta i mot sin 21. pokal, gleder han seg til søndag.

- Det blir bra det. Men det hadde selvfølgelig vært mye artigere å få pokalen og medaljene da vi klarte det mot Tromsø. Sånn er det bare: Spontanreaksjonene er større.

- Like fullt nok et stolt øyeblikk?

- Ja, det blir det. Jeg har gjort det 15 ganger før, men det er alltid artig. Jeg håper på mye folk og stor stemning.

- Det var kjekt å få avslutte karrieren med seriemesterskap?

- Ja, det syns jeg. Jeg tror nok at jeg skulle ha hatt god nok samvittighet til å ha gitt meg allikevel, men det er selvfølgelig ekstra artig at vi vinner seriemesterskapet når du skal gi deg. Helt klart, smiler Roar Strand.

Gullfesten kommer midt i ei svært begivenhetsrik uke som blir innledet med storoppgjøret mot Atletico Madrid og rundet av med hans egen avskjedskamp neste torsdag. Strand er den første siden Odd Iversen i 1982 som har blitt hedret på dette viset på Lerkendal.

- Det er veldig spesielt. Jeg er spent på om det kommer folk. Den kommer litt vanskelig i forhold til at vi har mange kamper; det blir tre hjemmekamper på rad med den. Vi får se, sier Strand spent.

- Vi arbeidet hardt med å få til et utenlandsk lag, men det var et vanskelig tidspunkt. Vi kunne heller ikke tatt den senere i høst fordi da hadde det blir for kaldt og i alle fall ikke noe folk. Å vente til over nyttår hadde blitt for lenge å vente. Når de snakker om å starte serien i mars, måtte vi eventuelt hatt kampen i begynnelsen av mars med kanskje en meter snø samtidig som jeg for lengst hadde gitt meg og blitt ti kilo tyngre, gliser Roar Strand.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Strand lar Dorsin løfte pokalen» i forumet! Diskutér «Strand lar Dorsin løfte pokalen» i forumet!