Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

Rosenborg - Vålerenga 3-1
Skrevet av Thomas Myren, 3. oktober 2010, 22:48

RBK snudde til seier, og sikret seg i praksis seriemesterskapet.


UTILNÆRMELIG: Steffen Iversen innledet maktdemonstrasjonen til Rosenborg.

Foto: Thomas Karlsen

Snudde til seriemesterskap
Eggen takket for følget
Örlund mot nytt gull
Moldskred igjen
Bilder fra Rosenborg - Vålerenga


- Det er nesten sånn at når vi først ligger under med ett mål, så er det ingen på banen som tror at "oi, nå har vi tapt". Det er mer det motsatte, at "nå skal vi snu det". Det er en utrolig vinnervilje i dette laget, og det er det som sikret oss tre poeng i dag, sa Markus Henriksen til rbkweb.no.

Han og lagkameratene har vunnet hele sju av de åtte seriekampene der motstanderen har tatt ledelsen i år. Det er faktisk en klar forbedring fra i fjor, da ti tilfeller endte med fem seiere og fem uavgjort.

I kveld sendte Bojan Zajic bortelaget i føringa, da han først fintet bort Mikael Lustig og deretter skjøt hurtig ved nærmeste stolpe forbi Daniel Örlund som sto på hælene.

- Spillerne åpnet litt tregt i dag fordi beina var tunge, men da de ble varme og gode løsnet det, konstaterte Nils Arne Eggen.

Atskillige feilpasninger ble avløst av tendenser til hurtig angrepsspill, sånn som da Rade Prica ble dratt ned av Stefan Strandberg etter å ha blitt headet gjennom av Steffen Iversen.

Straffesparket ble utsatt i flere minutter på grunn av knuffing blant de som ville fange en eventuell retur. Anthony Annan og Freddy dos Santos ble begge straffet med gult kort, og Annan må dermed sone for tre kort mot Hønefoss. Men Iversen var likevel som vanlig sikker fra merket, og lurte Lars Hirschfeld til feil side.

Dos Santos fikk deretter sitt andre kort etter felling av Mikael Dorsin. Mikael Lustig og Mattias Bjärsmyr var begge nær å heade Rosenborg i ledelsen på dødballer fra venstre, henholdsvis frispark og corner, men spenninga ble opprettholdt lenge etter pause.

Morten Moldskred burde likevel ha scoret tidligere enn hva han gjorde. Først hadde han mulighet på retur fra Hirschfeld etter at Prica fanget et langt framspill, men skuddet ble blokkert av en forsvarer på streken. Deretter sneik et frispark seg rett utenfor lengste kryss.

Nervøsiteten ble ikke mindre da Örlund måtte redde alene mot Harmeet Singh før Prica skjøt rett på Hirschfeld fra kloss hold etter en corner.

Men Rosenborg og Moldskred fikk ballen til slutt i mål etter halvspilt 2. omgang: Dorsin la inn, og sunnmøringen brukte yttersida av høyrefoten til å ordne sitt første seriemål på hjemmebane etter at André Muri hadde sleivet med forsøket på klarering. Egentlig ganske likt målet mot Aris på torsdag.

VIF ble enda tammere etter at RBK-snuoperasjonen var gjennomført, og like før slutt kunne Henriksen juble for sitt første seriemål på Lerkendal: Annan fanget ei dårlig klarering av Andreas Nordvik, og serverte "Rambo II", som dro seg innover og skrudde ballen opp i nærmeste kryss.

- I 2. omgang hadde de knapt en sjanse mens vi burde ha avgjort langt tidligere. Det sier noe om at ferdighetene foran mål ikke er bra nok. Men vi er veldig godt fornøyd med tre mål, smilte Eggen.

- Ledelse på åtte poeng med fire kamper igjen; er gullet sikret?

- Det tror jeg det er. Det er dumt å si noe annet. Vi trenger bare fire poeng. Jeg tror løpet er kjørt når det gjelder mesterskapet, svarte trenerlegenden.

Kampfakta

ROSENBORG3-1Vålerenga
Steffen Iversen str. 27
Morten Moldskred 69
Markus Henriksen 87
Bojan Zajic 18

Søndag 3. oktober 2010 20:00
Tippeliga, Lerkendal stadion
21 028 tilskuere

Rosenborg [4-3-3]
Daniel Örlund - Mikael Lustig, Mattias Bjärsmyr, Vadim Demidov, Mikael Dorsin - Markus Henriksen, Anthony Annan, Per Ciljan Skjelbred (Roar Strand 73) - Morten Moldskred, Rade Prica, Steffen Iversen (Michael Jamtfall 82)

Gult kort RBK: Anthony Annan

Ubenyttede reserver: Even Barli, Simen Wangberg, Roar Strand, Fredrik Winsnes, Gjermund Åsen og Trond Olsen.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Rosenborg - Vålerenga 3-1» i forumet! Diskutér «Rosenborg - Vålerenga 3-1» i forumet!