Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

Hjelde vil hjelpe Norge til EM
Skrevet av Thomas Myren, 29. mai 2010, 18:45

Geir Håvard Hjelde har blitt hentet inn som fysisk trener på landslaget, og håper å få være med også i kommende EM-kvalifisering.


SEIER I DEBUTEN: Hjelde jubler med Drillo mens Jarstein ikke likte å bli byttet ut.

Foto: TV2

- Jeg håper å kunne bidra med min kunnskap for enten å registrere at det som har vært gjort er bra eller eventuelt å justere, forteller Hjelde til rbkweb.no.

Verdalingen tok over for sambygding Siri Marte Hollekim som fysisk trener i Rosenborg foran forrige sesong, og har fått mye skryt for jobben han har gjort.

I forbindelse med privatlandskampene nå i månedsskiftet har altså Norges Fotballforbund hentet ham inn.

- Oppdraget mitt er å være med på hele samlinga for å måle intensitet og hjelpe til med å styre denne. Dette er spesielt viktig de siste dagene før kamp samt i forbindelse med restitusjon; at spillerne verken tar i for mye eller for lite, men akkurat passe. Det blir altså en vanlig rolle som fysisk trener slik som i Rosenborg, forklarer Hjelde.

Foreløpig har ikke 36-åringen skrevet fast kontrakt med NFF.

- Semb, Ola By og Drillo skal vurdere om det er behov for en slik rolle framover.

- Men det frister å være med videre?

- Ja, det er kjempeartig. Det er selvfølgelig også en anerkjennelse å bli spurt. Jeg har lyst til å fortsette om det passer i forhold til arbeidsgiverne mine, Rosenborg og Olympiatoppen, forteller Geir Håvard Hjelde.

Han har halvstilling hos begge, men kabalen bør være mulig å få til å gå opp: Bjørn Hansen og Jørn Jamtfall jobbet for både fedreland og klubb i ei årrekke.

- Det kan hende at den neste treneren tenker litt annerledes. Det vet jeg ingenting om. Det er vanskelig å si, innrømmer Hjelde.

Altså blir det trolig opp til Jan Jönsson å gi klarsignal. I mellomtida gleder Hjelde seg over 2-1-seier mot Montenegro i debuten i ettermiddag.

- Det var selvfølgelig kjempeartig. Vi ledet, men fikk oss en nedtur da de scoret og det ikke var så lenge igjen. Heldigvis tok vi igjen med 2-1. Da var det kjempestemning.

- Du jublet bra på TV i stolen bak Drillo!

- Å, ja!? Jeg har fått noen meldinger om at jeg var linselus, så jeg skjønte det var et eller annet, gliser Hjelde.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Hjelde vil hjelpe Norge til EM» i forumet! Diskutér «Hjelde vil hjelpe Norge til EM» i forumet!