Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

Rosenborg - Start 2-3
Skrevet av Thomas Myren, 4. oktober 2009, 23:12

Knut Tørum vendte tilbake til Lerkendal og ødela både markeringa av seriemesterskapet og ikke minst sjansen til å forbli ubeseiret hele sesongen.


MARERITT: Tom Henning Øvrebø var mannen alle ville snakke med etter straffen.

Foto: Tor-Inge Langberg/tilphoto

Skuffet trener
Bilder fra Rosenborg - Start


Alt raknet for Rosenborg i sluttminuttene, da Start vendte 2-1 til 2-3. Bernt Hulsker fikk enorm pipekonsert da han ble byttet inn for Start. Bare minutter senere beinet den tidligere Molde-spissen inn 2-2 etter tafatt stopperspill av Kris Stadsgaard og Alejandro Lago på et langt Start-framspill.

RBK burde ha rodd inn uavgjort og økt den flotte rekka til 27 kamper uten tap, men Rade Prica mistet hodet to minutter på overtid. Rune Jarstein hadde fanget et Start-frispark, og var i ferd med å sette i gang spillet da lagkameraten rev ned Clarence Goodson foran eget mål.

- Jeg får en smell i ryggen. Jeg knuffer til ham, og han får straffe. Jeg ble litt sjokkert over at de fikk straffe. Jeg springer framover som om spillet fortsetter, og når jeg vender meg om er ballen på straffemerket. Jeg syns det var en merkelig avgjørelse, sa Prica til NRK.

Cristian Bolaños scoret på straffesparket, og dermed forsvant håpet om å gå gjennom serien uten tap.

- Jeg er veldig lei meg, og ber om unnskyldning til fans og spillerne på laget. Det var ikke min mening å gjøre det, men sånn er det iblant, konstaterte synderen.

Det ble en dramatisk slutt, men Rosenborg og Start bød ikke på noen stor 1. omgang. Derimot var begge lag svært effektive, og scoret bortimot på de to eneste sjansene de hadde til sammen.

Trond Olsen ga RBK ledelsen da han fikk ballen fra friskmeldte Per Ciljan Skjelbred, skjærte innover og rundet keeper. Sekunder før pause utlignet Mads Stokkelien med et elegant og kjapt skudd ved lengste stolpe.

Olsen åpnet friskt etter pause og sikret ny ledelse med et snertent langskudd inne ved samme stolpe som Stokkelien hadde siktet mot. Deretter kom han alene med keeper, og burde ha sikret hat-trick. Ballen havnet derimot hos Skjelbred som skjøt i innsida av stolpen og ut.

Men mål ble det ikke. I stedet døde kampen litt ut og RBK-spillerne satte på krabbegiret inn mot de omtalte sluttminuttene.

- Jeg er skuffet over flere ting i dag. I første omgang er vi direkte dårlige. Vi er bedre etter pause og skal avgjøre kampen, men i stedet slipper vi inn 2-2 rett før slutt etter dårlig forsvarsspill. Så topper det hele seg på slutten med den situasjonen som er veldig vanskelig å forstå, oppsummerte Erik Hamrén.

Etter kampslutt hadde han og spillerne blitt hyllet som seriemestere med ærsrunde og allsang av "Bilde tå'n Ivers" med Åge Aleksandersen. Deretter ventet en bedre middag sammen med resten av de ansatte i klubben.

PS! Markus Henriksen er seriemester etter sitt tredje innhopp.
PPS! Vadim Demidov ga seg ved pause med skade i leggen.

Kampfakta

ROSENBORG2-3Start
Trond Olsen 35, 54Mads Stokkelien 45
Bernt Hulsker 89
Cristian Bolaños str. 90

Søndag 4. oktober 2009 20:00
Tippeliga, Lerkendal stadion
18 614 tilskuere

Rosenborg [4-2-3-1]
Rune Jarstein - Mikael Lustig, Kris Stadsgaard, Alejandro Lago, Mikael Dorsin - Anthony Annan, Vadim Demidov (Roar Strand 46) - Per Ciljan Skjelbred (Markus Henriksen 85), Steffen Iversen, Trond Olsen (Mushaga Bakenga 73) - Rade Prica

Gult kort RBK: Anthony Annan, Mushaga Bakenga, Rune Jarstein og Alejandro Lago


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Rosenborg - Start 2-3» i forumet! Diskutér «Rosenborg - Start 2-3» i forumet!