Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

Seriedebut for Helland
Skrevet av Thomas Myren, 20. juni 2009, 22:27

Pål André Helland fikk spille de siste minuttene mot Aalesund, og rundet dermed av ei begivenhetsrik uke.


Foto: Thomas Myren

ÅLESUND (rbkweb.no): - Det var kjempeartig å få spille foran så mye folk i en så viktig kamp som det en Tippeliga-kamp er. Det er en nyttig erfaring for meg som unggutt å ta med seg, forteller debutanten.

- Nordvik lot deg ikke få spille venstreback?

- Nei, men jeg kan spille i flere posisjoner, og det er ikke så stor forskjell på venstre- og høyreback, smiler Helland.

Han har vært innbytter i samtlige cupkamper i år, men seriedebuten lot altså vente på seg til i kveld. Fra benken så han RBK ta ledelsen og øke til 0-3.

- Vi kjører kampen fra ende til annen. Jeg syns egentlig aldri vi var truet.

- Viktig med det tidlige ledermålet?

- Det betyr mye fordi da slipper vi stresset og nervene og det å begynne å tenke på at "kanskje vi ikke scorer nå". I stedet kan vi slippe ned skuldrene og bare fortsette å male på, slår Pål André Helland fast.

Under juniorturneringa i Amsterdam imponerte hemnværingen med fem mål og mot Strindheim fastsatte han sluttresultatet til 1-7 med et skudd i krysset.

- Jeg har storkoset meg de siste ukene. Jeg har fin flyt om dagen og det er kjempeartig å spille fotball.

- Dessuten var du ferdig på videregående skole denne uka?

- Dette var ei fin avslutning på skoleåret, og det er bare å ta med seg videre alt det positive i framtida, sier Helland, som tenker å ta de siste skolefagene som privatist neste år.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Seriedebut for Helland» i forumet! Diskutér «Seriedebut for Helland» i forumet!