Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

Rosenborg - Molde 2-2
Skrevet av Thomas Myren, 16. mai 2009, 21:23

Molde ga RBK hard kamp, men Steffen Iversen reddet feststemninga i Trøndelag.


UTLIGNINGA: Steffen Iversen fyrte løs på overtid og reddet poeng for Rosenborg.

Foto: Thomas Karlsen

Iversen reddet poenget
- Kjennes som en halv seier
Tettey: - Sånt skjer i fotball
Demidov rett på røntgen
Bilder fra Rosenborg - Molde


På overtid fikk Iversen ballen litt ute mot venstre, og skrudde den vakkert i mål ved lengste stolpe. Det var fjerde 16. mai-kamp på rad han scoret.

- Jeg kjente med en gang ballen forlot foten at dette kom til å bli et bra skudd. Jeg la jo også merke til luka der og det var godt å se den gå inn, smilte Iversen etter kampen.

Poengdeling var rettferdig. Rosenborg begynte med noen langskudd utenfor stolpen, men var aldri særlig gode før pause. Molde hadde den første store sjansen. Rune Jarstein maktet ikke skikkelig å klarere en corner, og Mame Biram Diuof skjøt ballen mellom føttene hans. På streken fikk Iversen heldigvis reddet.

Minutter senere var Jarstein igjen i fokus. Landslagskeeperen bommet totalt da han gikk ut i feltet for å bokse bort et frispark, og traff bare Kris Stadsgaard hardt i ryggen. Vegard Forren kunne heade i åpent mål.

- Det er en feilbedømning. I den situasjonen skal han ikke komme ut. Det er for mye folk og en for lav ballbane, mente Erik Hamrén.

Rosenborg hevet seg heldigvis i 2. omgang. Trond Olsen hadde uflaks da han først skjøt i stolpen og deretter skrudde returen like utenfor.

Olsen revansjerte seg like etterpå. Alexander Tettey skjøt et tungt skudd med venstrefoten, og Olsen var påpasselig frampå da Jan Kjell Larsen ga retur på skuddet.

Rade Prica hadde deretter en gyllen mulighet til å heade RBK i ledelsen på innlegg fra innbytter Marek Sapara, som startet på benken på grunn av vond ankel. Men svensken stanget ballen utenfor.

I stedet scoret Molde igjen et kvarter før slutt. En hurtig kontring havnet hos Mame Biram Diouf. Avslutninga ble avverget av Jarstein, men Tettey, presset av Pate Pape Diouf, beinet returen i eget mål.

Festen så ut til å være ødelagt for spillere og publikum, men på overtid reddet altså Iversen det ene poenget.

- Det ble en sånn tøff kamp som jeg hadde forventet - spesielt i første omgang, men også i andre. Vi blir besværlig liggende under da jeg håpet vi skulle ta ledelsen. De er flinke på kontringer. Vi hadde noen sjanser på 1-1, jeg tenker blant annet på Rades nikk. Når de scorer 1-2 kjennes det som en halv seier at vi får 2-2 på slutten, konstaterte Hamrén.

PS! Vadim Demidov fryktet beinbrudd etter en tidlig smell, men røntgenbildene viste ingen fare.

Kampfakta

ROSENBORG2-2Molde
Trond Olsen 54
Steffen Iversen 90
Vegard Forren 15
Sjølmål (Alexander Tettey) 74

Søndag 3. mai 2009 20:00
Tippeliga, Lerkendal stadion
21 597 tilskuere

Rosenborg [4-2-3-1]
Rune Jarstein - Mikael Lustig, Kris Stadsgaard, Vadim Demidov (Alejandro Lago 33), Mikael Dorsin - Anthony Annan (Marek Sapara 57), Alexander Tettey - Per Ciljan Skjelbred, Steffen Iversen, Trond Olsen (Dario Zahora 82) - Rade Prica

Gult kort RBK: Rade Prica og Anthony Annan


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Rosenborg - Molde 2-2» i forumet! Diskutér «Rosenborg - Molde 2-2» i forumet!