Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

Håper på fransk hjelp
Skrevet av Thomas Myren, 25. november 2008, 16:32

Rosenborg konsentrerer seg naturligvis om å slå Valencia, men samtidig håper Erik Hamrén at St. Etienne vinner i Brugge.

Valencia CF

Meritter: 6 seriegull, 7 cupgull, UEFA-cup 2003/04, cupvinnercup 1979/80
Trener: Unai Emery
Plassering 07/08: 10. plass, vant cupen
UEFA-cupen 08/09:
Maritimo - Valencia 0-1
Valencia - Maritimo 2-1

Valencia - FCK 1-1

Offisiell hjemmeside
UEFA-fakta
- Nå som St. Etienne har vunnet de to første kampene, håper jeg at de vinner også de neste. Men de er allerede videre, og vi får se om de fokuserer på de gjenværende kampene...

- Du frykter seier over Valencia blir nødvendig for å gå videre?

- Det vet vi ikke, men det er naturligvis best med seier. Poeng behøver vi om vi skal ha sjans. Det kan rekke med ett poeng mot Valencia og tre mot København. Men taper vi mot Valencia, regner jeg ikke med at vi kan gå videre selv om det fins lag som har gått videre med fire poeng - deriblant Brann i fjor. Vi får summere opp når vi ser resultatene i de andre kampene, svarer Hamrén.

Han er vel vitende om at Club Brugge møter FCK 17. desember - etter at RBK er ferdigspilt. Kampen i Belgia kan bli avgjørende for om Rosenborg går videre.

Fortsatt håp om avansement til sluttspillet avhenger uansett av poeng på torsdag. Marek Sapara er ute med kneskade, og mot reservene til Manchester United ble 4-3-3 forsøkt.

- Det fantes positive saker, og naturligvis saker som ikke var så bra. Men det var flere positive svar enn negative svar, kommenterer Hamrén rundt forsøket.

Han mener ei formasjonsendring ikke vil være særlig dramatisk:

- Spillerne er kanskje mest vant til 4-3-3 om du ser på hva de spilte under oppveksten og totalt antall år. Det fins naturligvis ulikheter, men vi bytter ikke måten å spille på. Jeg har sett at også Valencia bytter mellom 4-4-2, 4-2-3-1 og 4-3-3. Det gjør mange andre lag også. Har man samme idé om hvordan man skal spille fotball, blir ikke forskjellen så stor.

- Å bytte mellom sone- og markeringsforsvar eller å legge om til trebackrekke utgjør forskjell. Å bruke tre, fire eller fem mann på midtbanen har derimot mindre betydning. Som jeg har sagt siden jeg kom til Rosenborg, er min ambisjon at vi skal kunne bytte spillesystem. Vi har ikke gjort det så mye hittil fordi spillerne må lære seg ett system før vi kan endre på det, utdyper Erik Hamrén.

- Konan spilte i en Sapara-rolle før han kom til RBK. Er det en mulighet?

- Det fins ulike løsninger, men jeg vil ikke gå inn på hva som er best, svarer en hemmelighetsfull Hamrén.

Gitt at RBK fortsetter i 4-3-3, får trolig John Pelu sjansen på høyreving. Det vil være første gang han starter en e-cupkamp for Rosenborg.

Mulig lag:

Rune Jarstein

Mikael Lustig - Vadim Demidov - Alejandro Lago - Mikael Dorsin

Per Ciljan Skjelbred - Alexander Tettey - Roar Strand

John Pelu - Steffen Iversen - Didier Konan


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Håper på fransk hjelp» i forumet! Diskutér «Håper på fransk hjelp» i forumet!