Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

Rosenborg - Tromsø 0-1
Skrevet av Thomas Myren, 26. april 2008, 21:23

RBK slapp unna både baklengsmål og utvisning før pause, men hva hjalp det?


TAKK FOR SIST: Miika Koppinen ble matchvinner.

Foto: Thomas Karlsen

Justerte uten resultat
Tettey: - Jeg er ingen ving
Bilder fra Rosenborg - Tromsø


Det var spesielt midtbanen som sviktet. Marek Sapara fungerte greit nok ute til høyre, men Alexander Tettey mislyktes på venstresida, og ble flyttet inn sentralt etter pause.

- Jeg er ingen ving. Rett og slett. I første omgang var jeg knapt med i spillet og klarte ikke å bidra noe særlig fra min posisjon, sa Tettey til rbkweb.no.

Men også i 2. omgang ble vikarkapteinen og kollegene på midtbanen liggende alt for mye på linje.

- Vi forsøkte å justere uten at det funket. Vi prøvde Tettey sentralt etter pause fordi han var ubekvem på kanten. Deretter la vi om til 4-3-3, men vi var fortsatt for trange på midtbanen. Vi splittet ikke nok når vi hadde ballen, sa Trond Henriksen.

De første 45 minuttene var veldig jevnspilte og heller sjansefattige. Tromsø fikk til noen avslutninger på mål, men en meget god Alejandro Lago stoppet de fleste andre angrepene. Et skudd fra Vadim Demidov etter en corner var det nærmeste RBK kom scoring.

Andre halvdel av kampen ble mer åpen med flere sjanser til begge lag. Marek Sapara hadde et par gode skudd, men som så ofte før scoret ikke RBK på sjansene sine. Rosenborg hadde heller ikke mulighet til å sende innpå friske, offensive krefter med både Yssouf Koné og John Pelu suspendert for røde kort og Jo Sondre Aas på G19-landslagsoppdrag.

I stedet scoret Miika Koppinen, som var tilbake på Lerkendal etter at han ikke ville fornye kontrakten sin før jul. Han sleit seg fri fra Demidov og headet elegant inn en corner etter en drøy time. Tromsø var også nærmere 0-2 enn RBK var utligning, da Sigurd Rushfeldt headet i tverrligger.

- Situasjonen er trasig. Det var en jevn kamp, men vi taper igjen hjemme. Jeg er veldig skuffa, sa Henriksen.

Dermed ble også den fine rekka med scoring i 45 seriekamper på rad brutt. Den er bare slått av norgesrekorden til nettopp RBK med 53 kamper fra april 1994 til mai 1996.

Kampfakta

ROSENBORG0-1Tromsø
Miika Koppinen 57

Lørdag 26. april 2008 19:00
Tippeliga, Lerkendal stadion
20 003 tilskuere

Rosenborg [4-4-2]
Rune Jarstein - Fredrik Stoor, Kris Stadsgaard, Alejandro Lago, Abdou Traoré - Marek Sapara, Per Ciljan Skjelbred, Vadim Demidov, Alexander Tettey (Øyvind Storflor 64) - Didier Konan, Steffen Iversen

Gult kort RBK: ingen


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Rosenborg - Tromsø 0-1» i forumet! Diskutér «Rosenborg - Tromsø 0-1» i forumet!