Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

Tørum er klar, men ikke formelt
Skrevet av Thomas Myren, 6. november 2006, 16:58

Knut Tørum lovet å få på plass sin personlige kontrakt som hovedtrener i dag, men han og Rosenborg fikk rett og slett ikke nok tid.

- Det har igjen blitt en travel dag. Om det fortsetter sånn, spørs det om vi får det på plass før jul, spøker Tørum, vel vitende om at han allerede i de kommende ukene får mange rolige dager.

Årsaken til at han fortsatt formelt er ansatt i klubben som assistenttrener er altså helt udramatisk. Partene er allerede mer eller mindre enige.

- Både jeg og de vil at jeg skal bli ny trener. Jeg har lyst til å prøve meg og mine evner, og se om det strekker til. Dette er en utfordring jeg gleder meg til, sier Knut Tørum til rbkweb.no.

- Du har ingen betenkeligheter med å si ja til en jobb som har slukt mann etter mann de siste årene?

- Nei, jeg regner med at dersom vi sammen oppnår de resultatene vi ønsker, blir folk fornøyde med treneren. I det øyeblikket vi ikke klarer å skape disse resultatene, vil det bli en diskusjon om mine evner og om jobben jeg har gjort har vært god nok. Det er jeg fullstendig inneforstått med, og det får jeg leve med, slår han fast.

Noen forholdsregler kommer Tørum uansett til å ta. Han vil ikke risikere å bli overarbeidet slik som forgjengeren Per-Mathias Høgmo ble.

- Det er i alles interesse at jeg mestrer den jobben jeg har, og at det ikke blir for mye. Per-Mathias fokuserte for så vidt på det sportslige, men han begynte også mye nyskaping mens han var her. Jeg slipper å gå opp den løypa helt på nytt, og kan i stedet fokusere på å få hver enkelt spiller til bidra mer og bedre.

35-åringen ønsker å gjenbygge RBK til den (europeiske) storheten klubben var rundt årtusenskiftet.

- Det viktigste for meg er å kunne bidra til det jeg kom hit for, nemlig å ta Rosenborg opp igjen på de høydene vi vil være - og har vært. Det er en stor jobb, som vil ta litt tid. Men vi har hatt en bra sesong i år, og har hatt viktige steg. Vi ligner litt mer på det laget vi vil være, mener Tørum.

Sannsynligvis kommer han til å skrive under for tre år.

- Jeg håper at jeg og familien får være lenge i Trøndelag. Det er fortsatt langt igjen før vi har gått opp de gamle sporene til Rosenborg, avslutter Knut Tørum.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Tørum er klar, men ikke formelt» i forumet! Diskutér «Tørum er klar, men ikke formelt» i forumet!