Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

Troillongan gjenforent med mor
Skrevet av Thomas Myren, 14. september 2006, 09:12

Det moderlige opphavet til Troillongan er endelig kommet hjem til Brakka.


CUPFINALEN 1960: Lykketrollet hjalp ikke i denne situasjonen; Odd scoret.

Som alle vet, kalles RBK for Troillongan. Men vet du egentlig hvorfor?

Før den første av de to cupfinalekampene mot Odd i 1960 fikk keeper Sverre Fornes nemlig overrakt ei stor trollkjerring fra en gjeng supportere.

- Jeg ble oppsøkt av en gruppe fotballgærninger, en av dem var den kjente Brage-patrioten og fotballelskeren Ulf Øverlie, en annen Ørn-dommeren Oddvar Halvorsen. Sammen med et par andre entusiaster hadde de vært hos Galligani på Nordre og kjøpt ei "troillkjerring" til oss. Den skulle bringe hell og lykke til laget, forteller Fornes til RBK-medlemsbladet.

Foto: Thomas MyrenBurvokteren tok med seg tøydokka til Oslo, og hang den opp i nettmaskene på Ullevaal stadion. Ettersom at Rosenborg-spillerne jevnt over bare var noen guttunger, ble laget raskt utpekt til kjerringas "troillonga".

- "Troillkjerringa" fulgte laget lenge, men havnet etter hvert hjemme hos meg. Da veteranlauget markerte min 60-årsdag på Brakka, overlot jeg den til klubben, forteller Sverre Fornes.

Etter 14 år fant Rosenborg til slutt ut hva man skulle gjøre med maskoten: På seinsommeren havnet den i en glassmonter ved siden av premiesamlinga i oppholdsrommet på Brakka. Ringen er sluttet.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Troillongan gjenforent med mor» i forumet! Diskutér «Troillongan gjenforent med mor» i forumet!