Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

- Kvalitetssikringa var optimal
Skrevet av Thomas Myren, 5. september 2006, 22:06

Marek Sapara kan få sin debut mot Sandefjord på søndag. På forhånd ser han ut til å bli en suksess.

RBKs nye midtbaneslave(r) (25.08.06)

- Det er umulig å vite om Sapara blir en "hit", men vi har gjort vårt beste på forhånd, sier Rune Bratseth.

- Sapara var en riktig gjennomført transfer. Både jeg og trenerne har sett ham til sammen sju ganger gjennom et helt år. Kvalitetssikringa har vært optimal, mener Stig Torbjørnsen.

RBK-talentspeideren føler nettopp dette området er like viktig som det å grave fram totalt ukjente spillere.

Siler ut spillere
- Min viktigste rolle er å sortere og si nei til de aller, aller fleste av spillerne vi blir tilbudt av forskjellige agenter. Jeg har god oversikt, og kan tidlig sile ut de spillerne som ikke er interessante for oss, sier Torbjørnsen.

En av årsakene til at RBK ansatte Oslo-mannen var at klubben skulle gjøre seg mer uavhengige av ymse spilleragenter, men båndene er langt i fra kuttet.

- De er salgsmenn, men det er viktig for oss å ha kontakt med agentene. De kjenner til mye info som klubbene ofte ikke vil ut med, for eksempel klausuler i kontraktene til spillerne. Av og til kan en spiller bli kjøpt fri for fem millioner, sjøl om klubben krever ti. Men det er en del rart, og noen folk stoler jeg mer på enn andre, forteller Torbjørnsen.

Hektisk reisevirksomhet
Men Rosenborg vil naturligvis også være i forkant, og finne interessante spillere på egen hånd. I den forbindelse har talentspeideren lagt opp til et mildt sagt hektisk program den kommende uka. Han skal se hele sju kamper på sju dager i fire forskjellige land:

Tsjekkia - Hviterussland (U21), onsdag ettermiddag
Slovakia - Tsjekkia, onsdag kveld
GAIS - Helsingborg, fredag
Elfsborg - AIK, lørdag
Odense - Viborg, søndag
Örgryte - Halmstad, mandag
Häcken - IFK Göteborg, tirsdag

- Det er helt vilt hvor mye han jobber. Noe sånt har ikke klubben hatt mulighet til tidligere, slår Bratseth fast.

- Dere burde kanskje ansette flere talentspeidere for å gi Stig avlastning?

- På sikt kan det være aktuelt, men Stig elsker det han gjør, og har heller ingen stor familie å ta hensyn til, sier Bratseth.

- Ikke lenger et rent trønder-lag
Det årvåkne leser har sikkert lagt merke til at Stig Torbjørnsen har valgt å konsentrere seg om utenlandske spillere.

- Jeg ser etter spillere som omgående kan gå inn på førstelaget, og konsentererer meg om utlandet. Yngre spillere i Trøndelag har Trond Nordsteien, Kåre Ingebrigtsen og Bent Skammelsrud full kontroll på, sier Torbjørnsen.

- Rosenborg vil aldri bestå av 11 afrikanere eller 11 svensker. Det er ingen fare for det. Men det er utopi å tro at vi kan komme tilbake til Champions League med et lag utelukkende bestående av spillere fra innenfra bomringen her i Trondheim, mener Torbjørnsen.

- Ikke bare vår feil
Det er uansett en kjensgjerning at kjøpene av utenlandske spillere hittil ofte har vært mislykket.

- Det er vanskelig for meg å si noe sikkert om årsakene til dette. Men RBK har hatt en veldig "strikt" spillestil med fastlagte rammer, og Eggen hadde lenge sine egne favoritter som han holdt fast ved, konstaterer Torbjørnsen.

Samtidig har det ofte vært problemer rent sosialt. Rune Bratseth mener det ikke bare er Rosenborg sin skyld:

- Spillerne må også ta ansvar sjøl for å komme inn i miljøet. Sjøl meldte jeg meg på egen hånd på tyskkurs da jeg ble kjøpt av Werder Bremen. Klubben gjorde ingenting, slår sportsdirektøren fast.

- Likevel vil vi gjøre vårt beste for å legge ting til rette. Sapara vil begynne på engelskkurs for å få et grunnlag, og også Abdoul Traore skal lære seg flere språk enn fransk, avslutter Rune Bratseth.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Kvalitetssikringa var optimal» i forumet! Diskutér «- Kvalitetssikringa var optimal» i forumet!