Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

Hyggelig hjemkomst for Hyka
Skrevet av Thomas Myren, 10. juni 2006, 17:51

Jahmir Hyka har hatt en fantastisk uke etter returen til Trondheim og Rosenborg.

(RBK 2 - KIL/Hemne 5-2): 18-åringen fikk innvilget spillerlisens fra Norges Fotballforbund torsdag i forrige uke, og reiste umiddelbart tilbake til Norge. Han debuterte for RBK 2 allerede dagen etter i 0-4-tapet mot Steinkjer.

Denne uka har han spilt kamp annenhver dag: RBK 3-kamper mot Vuku og Fram Skatval henholdsvis tirsdag og torsdag og RBK 2-kamp mot KIL/Hemne i ettermiddag.

Hyka har i løpet av disse 270 minuttene vartet opp med storspill, skaffet to straffespark og ikke minst scoret fire mål!

- Det er godt å være tilbake. Det var viktig for utviklinga mi som fotballspiller å få lov til å fortsette i Rosenborg. Jeg har allerede fått mange venner her, og føler meg hjemme, forteller Jahmir Hyka til rbkweb.no.

Også juniortrener Kåre Ingebrigtsen er strålende fornøyd med at byråkratiet tok til fornuft, og gjorde treårskontrakten gyldig. Den gamle Lerkendal-helten spår en stor framtid for den lille midtbaneteknikeren.

- Han har fantastiske ferdigheter, men har litt å jobbe med defensivt og når det gjelder spilleforståelse og relasjonelle ferdigheter, mener Ingebrigtsen.

I ettermiddag fikk vi se prov på dette. Hyka, som spilte i en uvant rolle som venstreving, hadde flere fine ballavleveringer og dribleserier, men måtte ofte jages hjem i forsvar. På tampen av kampen hadde han både et langskudd like utenfor stolpen og et raid der han lurte fire KIL/Hemne-spillere.

Et purungt RBK 2-mannskap tok uansett en fin seier mot bunnlaget i avdelinga. Hemnværingene skapte likevel litt trøbbel før pause, da de snudde kampen. Førsteårsjunioren Jo Sondre Aas sto fram og imponerte med hat-trick.

- Det var en god kamp av oss. Vi sleit i 1. omgang, men etter pause var vi gode. Vi scorer mange mål, og det er viktig. Og ikke minst vinner vi, smiler Hyka.

Han reiser nå hjem til Albania på U21-landslagssamling. Når han vender tilbake, skal han ta fatt på sin nye hverdag som medlem i A-stallen. Han gleder seg allerede til å få debutere på førstelaget, men har ikke noe hastverk.

- Jeg håper å få spille fast for RBK 2 i år, så får vi se hva som skjer neste år, avslutter Jahmir Hyka.

Kampfakta

RBK 25-2KIL/Hemne
Jo Sondre Aas 10, 54, 73
Albert Berbatovci 62
Vegard Skorstad 90
 Martin Solem 27
Vegard Forren 44

Lørdag 10. juni 2006 15:00
2. divisjon avdeling 2, Lade gressbane, Trondheim
ca. 100 tilskuere

RBK 2 [4-3-3]
Aleksander Amarasingham - Lars Ramstad, Alexander Tettey, Vegard Skjerve, Jon Arne Kråkenes - Leif Zahl, Sivert Lund, Andreas Nordvik (Albert Berbatovci 1) - Kim André Brandtzæg (Thomas Valø 78), Jo Sondre Aas (Vegard Skorstad 89), Jahmir Hyka

Gult kort RBK: Vegard Skjerve


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Hyggelig hjemkomst for Hyka» i forumet! Diskutér «Hyggelig hjemkomst for Hyka» i forumet!