Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

Kommentar: Frodes frikort
Skrevet av Thomas Myren, 22. juni 2005, 23:36

Frode Johnsen er utvilsomt kjekk å ha på defensive dødballer. Men er det grunn nok til å la ham starte kamper i øyeblikket?

Jeg mener nei.

Johnsen har ikke vært i form siden tidlig i fjor høst, og det burde være grunn nok til å la ham prøvesitte benken i noen kamper. Da Stensaas fikk en down-periode i mai ble han umiddelbart erstattet av Micke Dorsin, som viste bedre form. Det samme skjedde med Hoftun i vinter.

Denne regelen ser derimot ikke ut til å gjelde for Frode Johnsen. Mens lagkameratene altså får merke konsekvensene av dårlige prestasjoner på kroppen, slipper Johnsen unna til tross for tidvis elendig spill og to fattige seriemål så langt i år. For å sitere brukeren "Jadda" på forumet: "Har lenge trodd at Frode har klippekort på laget, men har vel etter hvert innsett at det heller er snakk om et frikort."

Perry tror det snart vil snu seg for Johnsen, men med Helstad - en landslagsspiller i form - som naturlig erstatter sentralt, ser jeg ærlig talt ingen grunn til at Johnsen skal få lov til å gro fast på topp uten å ha ferske prestasjoner å vise til.

De siste fem-seks årene har RBK alltid slitt med dårlig effektivitet ute i Europa, og allerede høsten 2002 slo Hareide fast at han aktet å kjøpe inn en giftig "superspiss" til RBK. Det ble det aldri noe av. I stedet ser vi nå at sterkere konkurranse i hjemlig serie gjør at det "europeiske problemet" nå har innhentet RBK også i vanlige seriekamper: Mens motstanderne er effektive og utnytter mulighetene de får, sløser Rosenborg bort målsjansene sine. Med andre ord er sjansesløsinga til Frode Johnsen ikke lenger bare et "luksusproblem" mot lag som Inter og Arsenal, men like fullt et problem til daglig når motstanderen heter Molde, Viking - og Vålerenga.

Johnsen har aldri vært en giftig måljeger i mine øyne. Han har ikke utpregede matchvinneregenskaper som det Rushfeldt har og Brattbakk på midten av 90-tallet hadde. I likhet med f.eks. Bengt Sæternes kunne de lage mål helt på egen hånd.

Johnsen scorer derimot flesteparten av målene sine etter å ha fått ballen i fanget foran mål. Han er med andre ord ikke en skapende spiller. Også teknisk har Johnsen mye å gå på. I 4-3-3 er det viktig at midtspissen kan ta i mot og holde på ballen. Det har Johnsen aldri har vært flink til. Situasjonen blir ikke bedre av at han titt og ofte prøver å ta ned ballen med akrobatiske hælspark o.l.

Det er godt mulig at Rosenborg allerede har en fullgod erstatter til Johnsen på plass i form av Helstad, men så lenge at telemarkingen er fredet, er det umulig å fastslå dette.

Hva synes du? Si din mening i forumet!


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Kommentar: Frodes frikort» i forumet! Diskutér «Kommentar: Frodes frikort» i forumet!