Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

- Kvarme gjør de andre gode
Skrevet av Thomas Myren, 12. februar 2005, 19:11

1-0-seieren mot Esbjerg markerte comebacket til Bjørn Tore Kvarme på Lerkendal etter åtte år i eksil. Veteranforsvareren overbeviste, og ble rost opp i skyene etter kampen.

- Han gjorde en utrolig god jobb, og sto virkelig fram som en stor spiller i dag, sier Rune Skarsfjord til rbkweb.com.

Rosenborg-hjelpetreneren mener den hjemvendte sønn sprer trygghet i de bakre rekker, som har fått veldig mye kritikk det siste halvåret.

- Bjørn Tore har en besluttsomhet og stoisk ro over forsvarsarbeidet som gjør spillerne rundt ham enda bedre, slår Skarsfjord fast.

- Har mye å gå på
Dette er ord som klinger godt i ørene til Kvarme.

- Det er alltid koselig å bli satt pris på. Men sjøl synes jeg ikke at jeg spilte mer enn en allright kamp. Jeg har spilt utallige kamper som har vært bedre enn denne, sier Bjørn Tore Kvarme til rbkweb.com.

Trondhjemmeren mener han har mye å gå på ennå.

- Jeg har slitt litt med skader de siste ukene, og er ikke i form. Jeg har ikke spillt mye på kunstgress de siste årene, og det merket jeg da vi begynte å trene i Abrahallen. Jeg fikk problemer med musklene i både låret og lysken, sier Beto.

Nå er han imidlertid friskmeldt igjen.

- Ja, jeg merket ingenting til problemene under kampen i dag, bekrefter Kvarme.

- Godt å være hjemme
Det er ikke bare kunstgress som har vært uvant for 32-åringen. Trøndersk nullføre er en helt annen verden i forhold til vintre ved Middelhavet.

- Ja, været har vært den største overgangen. Jeg er ikke vant til slike forhold, innrømmer han.

Likevel er Beto storfornøyd over å være tilbake i Rosenborg.

- Livet på Korsika ble ikke helt som forventet. Jeg var veldig usikker på forhånd, og jeg fikk dessverre rett. Verken jeg eller resten av familien trivdes, og derfor valgte jeg å benytte meg av klausulen i kontrakten, som lot meg forlate Bastia i desember, sier Bjørn Tore Kvarme.

Både Lyn og RBK tilbød ham kontrakt, heldigvis for oss valgte han Trondheim. Og i ettermiddag var det altså duket for comeback på Lerkendal.

- Stadion har blitt atskillig bedre siden sist jeg var her, men banen var ikke helt topp. Likevel var den vel helt grei med tanke på at det er så tidlig på året? spør Beto retorisk.

Hvem skal spille?
I slutten av februar er både Vidar Riseth og Miika Koppinen tilbake for fullt. Bjørn Tore og kollega Erik Hoftun må uten tvil stå på for å beholde plassene sine i startoppstillingen.

- Det blir helt klart en tøff kamp om plassene. Men jeg tror vi alle fire vil få mye spilletid i år. Vi kommer til å spille to-tre kamper i uka, og da er det nødt til å bli mye rullering på laget, konstaterer Kvarme.

Rune Skarsfjord er heller ikke bekymret for at det skal bli misnøye hos enkeltspillere på grunn av benkesliting.

- Vi må hele tida tenke på det beste for klubben, og for klubben er det veldig viktig å ha mange gode spillere. Vi er veldig godt dekket i midtforsvaret nå, og det føles godt, avslutter Skarsfjord.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Kvarme gjør de andre gode» i forumet! Diskutér «- Kvarme gjør de andre gode» i forumet!