Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

NFF forsinker George-overgang
Skrevet av Thomas Myren, 5. juli 2004, 11:08

Christer George, som er tilbake etter et år på utleie til spanske Cordoba, hadde vært et hett alternativ til startoppstillingen til et skaderammet Rosenborg i kveld - såfremt ikke Fotballforbundet hadde drøyet med å gjøre han spilleklar.

rbkweb.com meldte i forrige uke at det var Cordoba som var grunnen til at den hjemvendte sønn fortsatt ikke er spilleklar for RBK. Dette er imidlertid feil: Det er NFF som - nok en gang - stikker kjepper i hjulene for Rosenborg.

I regelverket til forbundet heter det: «Spilletillatelse utstedes når alle de nevnte dokumenter er kommet NFF i hende i korrekt utfylt stand. Behandlingstid er 3 virkedager.»

Utleieavtalen til George ble avsluttet 30. juni, og torsdag sendte Rosenborg papirene til Oslo. Selv om NFF i teorien kan vente til i morgen, tirsdag, med å gjøre spilleren spilleberettiget, mener RBK at forbundet burde ha vært mer smidig, og fikset papirene innen avspark i Bergen i kveld.

- Fotballforbundet skal jo være en interesseorganisasjon for oss. Og forbundet har i lang tid visst at Christer skal spille for oss. Det heter seg at det skal gå tre virkedager, men for meg er en vanlig virkedag ferdig klokka 16.00 på dagen, og kampen mot Brann spilles 19.00. Med litt mer smidighet kunne NFF ha ordnet dette, mener Rosenborg-hjelpetrener Per Joar Hansen.

- Ville George ha spilt fra start hvis han hadde vært spilleklar?

- Det vet jeg ikke, men han hadde i hvert fall vært med til Bergen, sier Perry til Adressa.

Med Vidar Riseth (gulkort-suspensjon), Torjus Hansén (lyskestrekk), Roar Strand (bristet ribbein) og Jan Gunnar Solli (hoftebetennelse) ute, blir Rosenborg nødt til å rokere på laget i kveld. Azar Karadas blir midtstopper, mens Odd Inge Olsen blir høyre indreløper.

På benken blir det heller tynt med erfarne spillere. Lars Blixt blir i særklasse den spilleren med mest erfaring, og uten å nedverdige deg, Lars; det sier sitt. Den 18-årige midtbanespilleren Ole Kristian Kråkmo fra RBK 2 og juniorlaget får for øvrig for første gang muligheten til å være med i troppen til en obligatorisk A-lagskamp. rbkweb.com gratulerer så mye!

Canal+ sender kampen direkte.

Rosenborg-laget:

Espen Johnsen

Christer Basma - Azar Karadas - Erik Hoftun - Ståle Stensaas

Odd Inge Olsen - Fredrik Winsnes - Ørjan Berg

Øyvind Storflor - Frode Johnsen - Harald Brattbakk


Reserver: Alexander Lund Hansen, Lars Blixt, Alexander Tettey, Christian Sæther Moen og Ole Kristian Kråkmo.

Oppdatering kl. 13.34:
Roger Solheim, informasjonssjef i NFF, presiserer i e-post til rbkweb.com:

Fotballtinget (NFFs øverste organ) har vedtatt at det skal gå minimum tre virkedager fra overgangspapirene er i orden til spilletillatelse kan utstedes. NFFs administrasjon har ikke anledning til å fravike denne regelen, som selvsagt er lik for alle klubber.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «NFF forsinker George-overgang» i forumet! Diskutér «NFF forsinker George-overgang» i forumet!