Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

Rosenborg - Alavés 1-3
Skrevet av Thomas Myren, 7. desember 2000, 21:13Det gikk rett og slett ikke for Rosenborg. Alavés spilte god fotball på Lerkendal og sikret avansement til fjerde runde med 4-2 sammenlagt.


HJEMMETAP: Dan Eggen og Alavés trakk det lengste strået mot Frode Johnsen og Co.
Foto: Scanpix


Dermed fikk trønderklubben en meget trist slutt på en ellers fin år 2000-sesong. Det var ingen tvil om hvem som var det beste laget på Lerkendal torsdag kveld.

- Det var for mange som var under pari i dag, og jeg beklager resultatet på vegne av norsk fotball og ikke minst Rosenborg, sa RBK-trener Nils Arne Eggen til VG etter kampen.

De første tjue minuttene hadde Rosenborg noen gode sjanser. Blant annet strøk et volleyskudd fra Morten Knutsen stanga og Jan Derek Sørensen spilte også bra. Men så begynte målene å trille inn...

Særlig var det de to vanligvis stødige midtstopperne Erik Hoftun og Bent Inge Johnsen som måtte ta på seg mye av skylda for at laget slapp inn hele tre mål hjemme på Lerkendal.

Etter rundt tjue minutters spill kom spanjolenes første mål. Høyreback Contra var fikk ballen ute på høyresida og slo inn på direkten. Hardt presset av en Alavés-spiller satte Bent Inge Johnsen ballen i mål bak egen keeper.

- Ballen traff leggen isteden for foten, forklarte en nedtrykt Bent Inge Johnsen til pressen etter kampen.

Men det skulle bli verre. Et kvarter senere ble et håpløst Christer Basma-tilbakespill snappet av Jurico Vucko. Alavés-spissen sprang fra Hoftun og satte ballen enkelt i mål alene med keeper Arni Gautur Arason.

I pausen hadde Nils Arne Eggen en skikkelig "peptalk" for sine spillere. Dessverre hjalp det ingen verdens ting. Det virket ut som at ingen trodde på avansemnet.

Alavés‘ tredje mål kom halvveis ut i andre omgang. Innbytter Javi Moreno fikk gå rett gjennom Rosenborg-forsvaret på et gjennomspill som verken Erik Hoftun eller Bent Inge Johnsen klarer å stoppe.

Helt mot slutten av kampen fikk Rosenborg et trøstemål som ikke var noen trøst i det hele tatt. Bent Skammelsrud scoret sikkert på et straffespark ingen andre enn dommeren forsto noe av.

- Så dårlige som vi var defensivt i dag trodde jeg ikke vi skulle klare å være. Etter det første baklengsmålet spredde panikken seg bakover og hver gang vi kom i angrep gjør vi fatale feil, sukket RBK-trener Eggen oppgitt overfor VG etter kampen.

Kampfakta

ROSENBORG1-3Alavés
Bent Skammelsrud str. 89 Selvmål Bent I. Johnsen 19
Jurico Vucko 37
Javi Moreno 62

Torsdag 7. desember 2000
UEFA-cup 3. runde, Lerkendal stadion
9556 tilskuere

Rosenborg [4-3-3]
Arni Gautur Arason - Christer Basma, Bent Inge Johnsen, Erik Hoftun, Ståle Stensaas - Fredrik Winsnes (Christer George 77), Bent Skammelsrud, Ørjan Berg - Jan Derek Sørensen, Frode Johnsen, Morten Knutsen (Børge Hernes 77)

Gult kort RBK: ingen


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Rosenborg - Alavés 1-3» i forumet! Diskutér «Rosenborg - Alavés 1-3» i forumet!