Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

Alavés - Rosenborg 1-1
Skrevet av Thomas Myren, 23. november 2000, 00:00En heading fra Frode Johnsen snudde kampen, og nå er ikke utgangspunktet så alt for vanskelig foran returmøtet mot Alavés.
UAVGJORT: Begge lagene var like gode, også spanjolen og Hoftun her.
Foto: AP
Etter 1-1 i Spania har Rosenborg nå en god sjanse til å gå videre til fjerde runde i sesongens UEFA-cup. Dagens redningsmann var Frode Johnsen som scoret ti minutter før slutt.

- Resultatet er vi fornøyd med, men vi ble slitne på slutten. Det er langt mellom kampene nå, sa RBK-trener Nils Arne Eggen til VG, som la til at 1-1 nesten er like godt som seier.

I første omgang på Mendizorroza stadion prioriterte Rosenborg forsvarsspillet. Trønderne sjanset ikke framover, og greide å stoppe Alavés de gangene spanjolene prøvde seg. Egentlig ble det en ganske så kjedelig omgang.

Det var hjemmelaget som startet andre omgang best. Etter en stor mulighet for Jan Derek Sørensen, kom Alavés, anført av Contra (!), på en lynrask kontring. Det ble til slutt toppscoreren i Primera Divsion, Javi Moreno, som satte ballen knallhardt i nettmaskene bak Arni Gautur Arason.

Det så lenge ut til at spanjolene skulle klare å hale seieren i land. Rosenborg skapte sjanser, men Dan Eggen og resten av Alavés-forsvaret klarte å holde unna.

Men ti minutter før full tid skulle også Rosenborg få mål. Innbytter Morten Knutsen snappet ballen foran Alavés-keeperen. Knutsen fortsatte ut mot siden med keeperen på slep. Til slutt slår sørlendingen inn, og Frode Johnsen kan heade ballen inn i et tomt mål.

- Innlegget var vanskelig fordi det ikke var fart i det i det hele tatt. Derfor måtte jeg bruke både fart og kraft for å få ballen mot mål. Jeg siktet på hjørnet - og jammen gikk den inn, fortalte en smilende Frode Johnsen til VG.

- Målet til Frode Johnsen var veldig viktig. Vi var ikke her for å underholde. Vi slet med samhandlingen, men ellers synes jeg dette var bra, sa Nils Arne Eggen til VG etter kampen.

Returmøtet spilles torsdag 7. desember på Lerkendal. Da skal spanjolene få kjenne på norsk vinter!

Kampfakta

Alavés1-1ROSENBORG
Javi Moreno 56 Frode Johnsen 80

Torsdag 23. november 2000
UEFA-cup 3. runde, Mendizorroza stadion, Vitoria, Spania
9920 tilskuere

Rosenborg [4-5-1]
Arni Gautur Arason - Christer Basma (Morten Knutsen 61), Bent Inge Johnsen, Erik Hoftun, Ståle Stensaas - Jan Derek Sørensen, Fredrik Winsnes, Bent Skammelsrud, Ørjan Berg, Christer George (Lasse Strand 76) - Frode Johnsen

Gult kort RBK: Bent Inge Johnsen


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Alavés - Rosenborg 1-1» i forumet! Diskutér «Alavés - Rosenborg 1-1» i forumet!