Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

- Langt, langt over streken
Skrevet av Thomas Myren, 5. november 2023, 20:18

Ole Sæter ble utvist som reserve mot Molde.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

Ett minutt før pause ble Jayden Nelson sparket ned av Mathias Løvik foran Rosenborg-benken uten at ballen var i spill. Sæter sprang utpå banen, dyttet over ende Molde-spilleren med strake armer og fikk rødt kort av dommer Rohit Saggi.

- Han har lagt seg helt flat. Vi har sagt klart i fra om at det er langt, langt over streken. Den adferden skal vi ikke ha; at vi angriper motspillere når vi ikke er på banen engang, slår Svein Maalen fast.

- Hvor nær var Sæter å starte?

- Han var veldig nær. Han var syk i uka før Vålerenga-kampen, noe som gjorde at han ikke var i stand til å spille så mye i den kampen. Sykdomsperioden var litt etter ham denne uka òg. Det gjorde at han ikke hadde det treningsgrunnlaget som skal til for å starte kamper. Dermed bikket vi ned på Isak.

Sånn som mot Vålerenga sørget Thorvaldsson for tidlig ledelse. Men det blir ikke en tredje kamp på rad for islendingen, som på stillinga 2-1 fikk sitt sjette gule kort for sesongen.

- Det er noen gule kort som er unødvendige, mens noen gule kort nesten er greie å ta. Så vidt jeg husker situasjonen, så var det nesten greit, kommenterer Maalen.

- Dere må uansett tenke nytt på spissplass neste gang.

- Ja, vi må se på det. Rasmus er en outsider. Sist han startet, scoret han mot Aalesund og gjorde en veldig, veldig god kamp. Han har fått nesten litt ufortjent lite spilletid etterpå. Det har jeg også sagt til ham. Men det har vært sterk konkurranse om plassen. Vi har Magnus Holte òg.