Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

Rosenborg - Sarpsborg 2-3
Skrevet av Thomas Myren, 13. november 2022, 18:55

Det første hjemmetapet for sesongen kom på overtid i siste kamp.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Det er utrolig surt
- Vi kjørte rundt på flate dekk
Bilder fra Rosenborg - Sarpsborg


- Det er utrolig surt. Det var et mål som vi hadde før kampen, at vi skulle ut og vinne og i det minste holde "Fort Lerkendal", fortalte Leo Cornic til rbkweb.no.

I jakten på utligning hadde Rosenborg flyttet fram Markus Henriksen som spiss. I siste minutt gjenvant han ballen like utenfor 16-meteren og spilte til Kristall Ingason, som trædde gjennom Cornic:

- Det er en fin pasning av Kristall, og jeg får den foran meg. Jeg tviler litt på om jeg kan ta en touch til, så det blir på en måte et "sklitaklingsskudd". Jeg har scoret på sånne også tidligere. Jeg syns det var et fint mål, smilte den nye vingbacken.

Men fire minutter på overtid ble den flotte hjemmestatistikken med tolv seiere og to uavgjort delvis ødelagt: Kristian Opseth stjal ballen fra en nølende Renzo Giampaoli og la inn. Steffen Lie Skålevik var i ferd med å score, da Cornic kom bakfra og taklet ballen i eget mål i et desperat forsøk på å klarere.

- Det er veldig frustrerende. Vi jobber hardt uten å være gode, men så glipper det ut av hendene våre. Det er stor forskjell psykologisk på 2-2 og 2-3, syntes Kjetil Rekdal.

På det tidspunktet ledet Bodø/Glimt 4-2 over Strømsgodset, og seriesølv var "heldigvis" utenfor rekkevidde. Det kunne dessverre virke som om RBK hadde gitt opp på forhånd, for de første 89 minuttene av kampen var veldig tamme.

- Vi kjørte rundt på flate dekk. Vi har snakket om det og jobbet med det hele uka, men vi klarte ikke å få pumpet nok luft inn i dekkene rett og slett, konstaterte Rekdal.

Sverre Nypan fikk fornyet tillit etter den historiske debuten mot Jerv, og 15-åringen spilte sin første hjemmekamp. Stefano Vecchia startet for første gang på over fire måneder som vikar for Ole Sæter, som måtte stå over etter fire gule kort.

Etter bare seks minutter stusset Erlend Reitan ufrivillig gjennom Tobias Heintz, som alene med André Hansen kippet bortelaget i ledelsen.

Casper Tengstedt kom til et par halvsjanser i 1. omgang, men toppscoreren forble målløs på Lerkendal for første gang. I stedet tok Sam Rogers ansvar: Sidestopperen dro seg plutselig inn i feltet, veggspilte med Victor Jensen og hamret inn utligninga på halvspretten!

Men sånn som i forrige hjemmekamp mot Bodø/Glimt tok bortelaget umiddelbart ledelsen på ny på corner, som Mikkel Maigaard satte i mål.

- Vi har en runde i pausen, der vi prøver å få opp presisjonen og intensiteten i alt vi gjør utpå der - både i forsvarsspillet og det offensive spillet. Men det blir bare kaving, erkjente Rekdal.

Et trippelbytte etter én time hadde heller ingen effekt. 2. omgang var derfor et antiklimaks fram til sluttminuttene. Heintz var imidlertid svært nær å kopiere sitt eget mål, men kippen gikk like utenfor. Ingason kom etterpå i god posisjon, men symptomatisk traff islendingen innlegget fra Cornic bare skuldra og ikke hodet.

PS! Carlo Holse, Olaus Skarsem og Jonathan Augustinsson var alle skadde.

Kampfakta

Rosenborg2-3Sarpsborg
Sam Rogers 35
Leo Cornic 90
Tobias Heintz 6
Mikkel Maigaard 37
sjølmål (Leo Cornic) 90

Søndag 13. november 2022 17:00
Eliteserien, Lerkendal stadion
15 157 tilskuere og vist på TVNorge

Rosenborg [3-5-2]
André Hansen - Erlend Reitan (Renzo Giampaoli 77), Markus Henriksen, Sam Rogers - Leo Cornic, Victor Jensen (Per Ciljan Skjelbred 59), Tobias Børkeeiet (Marius Broholm 59), Sverre Nypan, Edvard Tagseth (Adrian Pereira 77) - Casper Tengstedt, Stefano Vecchia (Kristall Ingason 59)

Gult kort RBK: Sam Rogers, Leo Cornic og Tobias Børkeeiet

Ubenyttet reserve: Sander Tangvik, Håkon Røsten og Magnus Holte


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Rosenborg - Sarpsborg 2-3» i forumet! Diskutér «Rosenborg - Sarpsborg 2-3» i forumet!