Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

- Det er synd at vi ikke er gode nok
Skrevet av Thomas Myren, 10. oktober 2021, 17:38

1-3-tapet for Nardo gjorde at RBK2 rykket ned fra 2. divisjon.


NEDTRYKT ETTER NEDRYKKET: Nardo-keeper Preben Øien trøstet Emanuel Kulego.

Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Vi syns det er synd at vi ikke er gode nok, men vi er ikke det. Vi har spilt 21 kamper og står med seks poeng. Da er vi ikke gode nok, slår trener Arnstein Røen fast overfor rbkweb.no.

Med fem kamper igjen er det 18 poeng opp til trygg plass på tabellen i 2. divisjon avdeling 2.

I dag utlignet Ingmar Austberg på frispark etter en halvtime, men Nardo tok ledelsen på ny før pause og vant kampen fortjent.

- Jeg syns vi gjør en god prestasjon ut fra det som vi skulle være gode på. Vi slipper inn tre mål, og det er ingen som er fornøyde med det, men vi detter ikke sammen - noe som vi har hatt tendens til i noen kamper. For vi har fått noen smeller i løpet av sesongen, påpeker Røen.

- I dag ligger vi under 0-1, 1-2 og 1-3, men vi står på etterpå. Vi detter ikke sammen som lag og fortsetter å prøve. Det var én av tingene som vi skulle måle oss på.

- Vi skulle også heve oss i boksspillet etter to bortekamper mot Kjelsås og Notodden, der vi har fått mange mål i sekken. Vi svarer bra. Vi sprekker opp utover i andreomgangen, men vi gir ikke opp.

- Vi er dessuten ofte og truer Nardo i farlige rom. Vi er inne i 16-meteren og ikke bare ute på flankene. Vi vet at vi fortsatt må jobbe med boksspillet. For det er voksenfotball, og vi må ta fightene. Vi må vinne duellene mot dem som vi har i boksen. Skal jeg score, så må jeg vinne duellen. Det er fortsatt mye å jobbe med der, men det er framskritt.

- Hva er den viktigste erfaringa som spillerne tar med seg fra denne sesongen?

- De har fått kjent på en brutal verden med voksenfotball. Vi har i dag et lag utpå her der bare én har spilt seniorkamper før denne sesongen. De har spilt G16 eller G19 og skal ut og prestere i PostNord-ligaen. Alle vi som har stått lenge i fotballen, vet at 2. divisjon er noe annet nå enn for 10-15 år siden.

- Vi håper at vi kan bygge videre på disse 26 kampene i forhold til fysikk, frekvens og forflytning, sånn at vi kan bli enda bedre neste år.

- Er det håp om at dere kan rykke rett opp igjen fra 3. divisjon?

- Det er alltid vanskelig å rykke opp. Det er forskjell på 2. og 3. divisjon, men om du skal rykke opp, kan du ikke avgi veldig mange poeng. Det blir en ny utfordring for oss. Det blir sannsynligvis en sesong der vi vil ha ballen mer enn i år. Vi må kanskje spille mer mot etablert forsvar, som legger seg lavt mot oss. Det tror jeg blir fin utfordring for guttene.

- De to sesongene i 2. divisjon har uansett vært nyttige for Rosenborg.

- Ja det ser vi på det laget som spilte 2. divisjon i fjor med nesten bare overårige spillere; mange av dem har tatt steget inn i toppfotballen. Det er det vi skal produsere!

- En liten trøst i dag er at Nardo fortsatt kan overleve i 2. divisjon.

- Vi ville gjerne slå dem, men for trøndersk fotball er det viktig at vi har 2. divisjonsklubber, der gutter som det ikke er plass til hos oss, kan spille. Det er mange som går veien via 2. divisjon og inn i toppfotballen.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Det er synd at vi ikke er gode nok» i forumet! Diskutér «- Det er synd at vi ikke er gode nok» i forumet!