Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

Omveltninger i akademiet
Skrevet av Thomas Myren, 7. oktober 2020, 20:24

På ei uke som ny leder har Roar Vikvang slått sammen to lag og skiftet ut nesten alle trenerne.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

I fjor valgte Rosenborg å dele opp i tre lag: RBK2, G18 og G16. Nå går man tilbake til det gamle opplegget med to treningsgrupper i form av RBK2/G19 og G16.

Neste sesong stiller klubben med lag i 2. divisjon, de nasjonale seriene for G18 og G16 samt i norgesmesterskapene for G19 og G16.

Vikvang begynte i sin nye jobb på torsdag som erstatter til Rini Coolen. Han skal samtidig være trener for Stjørdals-Blink i 1. divisjon ut året.

Alle trenerne på akademiet har utgående kontrakter, og Alexander Lund Hansen er den eneste som er sikret å få fortsette - som keepertrener og assistent på RBK2.

Også Harald Brattbakk er ønsket med videre som assistent på RBK2 og rolletrener for angrepsspillerne, men det er fortsatt uavklart om oppdraget framover lar seg kombinere med pilotjobben i Norwegian.

Arnstein Røen med erfaring fra Ranheim, Orkla og KIL/Hemne erstatter Tormod Bjerkeset som hovedtrener for RBK2.

Nils Petter Austad har tidligere ledet Stjørdals-Blink og Verdal og får med seg Sarmed Saify som assistent og spillerutvikler på G16-laget.

- Vi har bygd et team med komplementære ferdigheter. Våre to hovedtrenere har lang fartstid og en solid utdanning. Og de har rotfeste og utgangspunkt i den trønderske fotballkulturen, påpeker Vikvang overfor rbk.no.

Gerhard Wermink og Vegard Skorstad, som har ledet henholdsvis G18- og G16-laget, er dermed ferdige i klubben. Mats Karlstrøm og Per Jarle Dalum fortsetter i RBK-skolen etter å ha vært hjelpetrenere for G18-laget. Terje Næss Kjøsnes er ferdig som G16-assistent.

Dessuten tar Christer Bamsa over for Tor Asle Kveland som trenerutvikler. Han skal også være såkalt rolletrener sammen med ingen ringere enn Roar Strand.

- De har begge levd RBK-kulturene i mange år og har vært delaktig i det ypperste Rosenborg har prestert. De vil være de viktigste eksponentene for hva RBK-kulturen er, tror Vikvang.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Omveltninger i akademiet» i forumet! Diskutér «Omveltninger i akademiet» i forumet!