Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

Endelig duket for Skjelbred
Skrevet av Thomas Myren, 25. juli 2020, 14:08

Mot Haugesund spiller Per Ciljan Skjelbred sin første Rosenborg-kamp på nøyaktig ni år.

VS.


Skjelbred har trent for fullt hele uka etter å ha vært leggskadet siden overgangen fra Hertha Berlin for fire uker siden.

rbkweb.no får bekreftet at den tidligere landslagskapteinen blir med til Haugesund i morgen.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

Det meste tyder på at han starter etter å ha blitt drillet sentralt på midtbanen i stedet for Edvard Tagseth under formasjonstreninga i går. Hans forrige opptreden for Rosenborg var 0-1-tapet mot Viktoria Plzen 27. juli 2011. Altså skjer comebacket bare én dag unna nøyaktig ni år senere.

- Vi har manglet litt folk. Konradsen kom inn sist, og Per kommer nå. Vi har litt å spille på etter hvert, konstaterer Trond Henriksen overfor rbkweb.no.

- Nettopp derfor er det viktig at vi skifter litt på mannskapet. Vi har snudd noen kamper ved å endre taktikk, og det må man være smarte med fram til at vi får alt på plass.

Forfallslista har blitt annerledes, men ikke kortere fordi Vegar Eggen Hedenstad skadet leggen mot Sandefjord, mens at Samuel Adegbenro skadet ankelen på ny i går. Fra før er André Hansen ute med lyskestrekk fram til nærmere september.

Fraværet til Hedenstad betyr at Erlend Reitan starter for første gang for sesongen etter sjøl å ha slitt med lårskade. Tore Reginiussen er tilbake i midtforsvaret på bekostning av Even Hovland etter å ha blitt hvilt mot Sandefjord, mens Sander Tangvik fortsetter som reservekeeper etter å ha ristet av seg hoftesmellen.

Carlo Holse ble forsøkt som høyreving på trening tidligere i uka, men i går hadde Pål-André Helland fått tilbake plassen sin. Alt tyder dermed på at visekapteinen får fornyet tillit.

Avspark i Haugesund er klokka 20.30. Eurosport Norge sender kampen.

Forventet Rosenborg-lag:
Julian Faye Lund

Erlend Reitan - Tore Reginiussen - Gustav Valsvik - Anders Trondsen

Kristoffer Zachariassen - Per Ciljan Skjelbred - Gjermund Åsen

Pål-André Helland - Torgeir Børven - Emil Ceide

PS! Trondsen, Zachariassen, Helland og Dino Islamovic har alle allerede tre gule kort og må stå over etter neste skriftlige dommeradvarsel.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Endelig duket for Skjelbred» i forumet! Diskutér «Endelig duket for Skjelbred» i forumet!