Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

Måtte vente fem år på debuten
Skrevet av Thomas Myren, 6. juli 2020, 17:25

Julian Faye Lund erfarte at den som venter på noe godt, ikke venter forgjeves.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Det kjennes veldig godt. Denne karamellen skal jeg suge godt på. Selv om jeg ikke hadde så mye å gjøre, er det godt å holde nullen i debuten, smiler U21-landslagskeeperen til Nidaros etter 3-0-seieren over Stabæk.

Han ble umiddelbart medlem av A-stallen, da han som 16-åring ble kjøpt fra Oppsal i juli 2015. Debut i treningskamp kom allerede samme høst.

Men først fem år senere fikk han endelig slippe til mellom stengene i obligatorisk kamp, etter at André Hansen måtte gi seg under oppvarminga på Nadderud med lysketrøbbel:

- Jeg var ikke nervøs og vet ikke hvorfor jeg skulle vært det heller. Jeg var så klart spent, for det er jo en beskjed man går og venter på. Jeg var klar, fikk et smil om munnen, og alle gjorde jobben enklere ved å backe meg.

Etter å ha spilt 1. divisjon for Levanger i 2017-18 og eliteserie for Mjøndalen i fjor som leiesoldat, var han i januar tilbake på Lerkendal og erstattet Arild Østbø som reservekeeper.

- Det har vært en prosess siden jeg signerte, med utlån og læring. Nå er tiden inne for å prøve å få spille her, slår Julian Faye Lund fast.

PS! Hansen er usikker på om han rekker kampen mot Strømsgodset:

- Vi får ta en vurdering. Det kjipe med lyseskader er at det ofte er relatert med belastning, det er ikke en strekk. Jeg håper det er en forbigående greie og at jeg er klar til helga, men det er vanskelig å svare på nå.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Måtte vente fem år på debuten» i forumet! Diskutér «Måtte vente fem år på debuten» i forumet!