Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

- Det gjør godt
Skrevet av Thomas Myren, 30. mai 2020, 18:02

Ei sein dobbelredning av André Hansen sørget for at Rosenborg holdt nullen for første gang på åtte måneder og 18 kamper.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Jeg fikk vist at jeg har fått trent litegrann i seks måneder! blunker Hansen til rbkweb.no.

På overtid mot Bodø/Gimt reddet keeperen først et langskudd fra Victor Boniface, før han også avverget forsøket fra Ola Solbakken på returen.

Dermed var den stygge rekka endelig brutt: 28. september spilte RBK 0-0 mot Brann. Utover høsten ble det sluppet inn mål i tolv strake kamper i serie og europaliga. I vinter fortsatte den stygge trenden i seks treningskamper.

- Det er riktignok bare én kamp, og vi skal ikke legge for mye i det, men det gjør godt å komme av banen med både seier og at vi holder nullen, innrømmer sisteskansen.

- Om du tar med treningskampene før koronaen kom og ikke minst kampene mot norske lag i fjor høst, ligger vi på et snitt med tre mål framover. Men det har nesten ligget på tre i snitt bakover òg! Da blir det dessvere litt for jevnt.

- Var du også borti Boniface-skuddet som traff stolpen?

- Nei, den ballen tror jeg "snittet" Gustav, så den er ikke jeg på. Jeg er raskt nede, men treffer ballen på innsida av stolpen, går den inn. Gustav fikk heldigvis slengt ut et bein og halvveis blokkert.

- Det var ellers relativt rolig og trygt og solid defensivt. Vi sprakk opp litt de siste minuttene, og det er litt større strekk i laget. Men de skaper ikke noe før på slutten. De har vel tre sjanser av OK størrelse.

- Det var godt å være i gang igjen. Det var litt uvant i starten med avstandsbedømming og vurderinger. Vi har fått gjort det i et par uker på trening, men elleve mot elleve i kamp er annerledes.

- Mot Stjørdals-Blink skal Faye vokte målet igjen.

- Det kommer mange kamper, og det er viktig å ha alle i gang. Det er sikkert det Eirik tenker òg. Julian fikk en del kamper i vinter og var godt rustet, men så gikk han plutselig tre måneder uten kamp.

- Nå har vi tre kamper. Vi rullerte i dag, og vi skal rullere på torsdag. Så får vi se hvordan vi løser det i den siste kampen (mot Ranheim). Om vi kjører tett opp mot 90 minutter med den antatte førsteelleveren, er opp til trenerne å vurdere.

- Du ser i Tyskland at det var mange skader etter den første runden kontra hva det hadde vært i en vanlig avvikling av første runde. Nå får vi riktignok spille noen treningskamper i motsetning til i Tyskland, men det sier litt om hvilken risiko som ligger der.

- Hva må dere finpusse før seriestart?

- Jeg tenker at vi bare må opprettholde det nivået som har vært på trening over lang tid. Vi kan ikke la det falle nå, sjøl om det om det nærmer seg seriestart. Vi må antakelig slippe litt opp på treningsmengdene for å få gode, friske bein til det som kommer, men vi må tviholde på kvaliteten som har vært.

- Samtidig er det viktig nå å fylle på med godt humør. Man må justere det mentale for det som kommer. Vi har ligget seks måneder på vent. Nå kommer det kamper der vi skal spille om poeng, og det blir et litt annet adrenalinnivå sjøl om publikum ikke er der. Så vi må begynne å "tune" inn. Vi må klemme til det siste lille før det braker løs.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Det gjør godt» i forumet! Diskutér «- Det gjør godt» i forumet!