Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

- Det hviler et stort ansvar på klubbene
Skrevet av Thomas Myren, 5. mai 2020, 22:08

Eirik Horneland tror Rosenborg snart får lov til å trene som normalt og spille kamper igjen.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

Utsatt avklaring om seriestart (30.04.20)
Ingen tilskuere før 1. september (25.04.20)

- Jeg tror det er rett før det åpnes for kontakttrening innenfor de retningslinjene som ligger der, spår Horneland overfor rbkweb.no.

På grunn av utbruddet av koronaviruset har det siden 12. mars vært forbudt med idrettskonkurranser. Treninger har vært tillatt så lenge lagene oppfyller smitteverntilaket om å holde avstand på én meter til personer utenfor egen husstand.

Norges Fotballforbund håper at strenge prosedyrer vil kunne åpne for normale treninger snarest og deretter eliteseriestart i midten av juni. Torsdag kommer svaret fra Kulturdepartementet.

- Det er et omfattende sett med retningslinjer, så det blir komplisert å starte opp. Det hviler et stort ansvar på klubbene for å gjennomføre retningslinjene, men jeg tror ikke det å starte med fullverdige treninger er så langt unna. Når det gjelder seriestart, så tror jeg virussituasjonen de neste ukene vil være veldig avgjørende, kommenterer Horneland.

- Spillerne må nærmest gå i karantene.

- Det er et omfattende regelverk. Én ting er trening, en annen er kamp. Det er et sett med smittevernregler som er omfattende og som vil gjøre noe med hverdagen vår kontra i en normal sesong, men det må vi forholde oss til. For vi ønsker jo ikke å ha sykdom i troppen.

- Hvis du klarer å forholde deg godt til smittevernreglene, er veldig på vakt og dyktig til å gjennomføre koronatiltakene, så tror jeg det ligger poeng i det.

- Vil det å spille treningskamper være såpass viktig at seriestart eventuelt bør utsettes?

- Jeg tror nok mange kunne tenkt seg å få noen treningskamper før seriestart, men det viktigste er at vi starter opp på en trygg, sikker og god måte, sånn at vi ikke får tilbakeslag og må stenge ned igjen. Det ville ha vært skadelidende for både samfunnet og for fotballen generelt.

- Det blir uansett en helt annerledes sesong. Vi får bare forholde oss til at det blir annerledes, og at vi må ta ting som de kommer. Samtidig må vi være så godt forberedte som vi kan.

- Dere vil uansett være mer kamprustne enn ved en vanlig seriestart?

- Nja, det vil vise seg. Vi følte at vi var veldig på gang da det ble «lagt ned» etter Bodø/Glimt-kampen. Vi har jobbet godt innenfor rammene som har vært. Hvis får vi noen uker med trening og en treningskamp eller to, skal vi ikke være så langt unna. Det blir likt for alle.

- Hva trener dere på for tida?

- Nå har vi ekstremt mye fokus på spillemønstret offensivt, omstilling og avslutningsfasen. Vi prøver å ha mye løping som kompenserer for at vi ikke får spille – både repeterende sprinter og andre varianter – gjerne med ball.

- Vi har satt sammen gruppene sånn at vi kan jobbe med roller og relasjoner - at spillerne samhandler med hverandre. Vi har fått jobbet mye med oppspillsmønster, avslutningsmønster og overgangsspill. Jeg føler at vi har gode økter med bra kvalitet og bra tilstedeværelse fra guttene. Vi har vært godt fornøyde med jobben som har vært lagt ned.

- Hva må dere ta igjen når dere kan begynne med vanlige treninger?

- Vi må få i gang spillaktivitet og ha mye spillaktivitet. Nå har vi drillet mye uten motstand. Vi ønsker å få terpinga og automatiseringa som vi har jobbet med over i spill med motstand.

- Også trenger vi å få bygd fysikk med motstander. Det er noe helt annet å jobbe fysisk i spillaktivitet enn med ren løpetrening. Så vi trenger noen uker med mye spillaktivitet.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Det hviler et stort ansvar på klubbene» i forumet! Diskutér «- Det hviler et stort ansvar på klubbene» i forumet!