Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

Sår nytt gress på Lerkendal
Skrevet av Thomas Myren, 26. mars 2020, 19:33

Rosenborg utnytter at seriestart er utsatt.


Foto: Thomas Myren

- Vi har en hybridbane, og vi må skjære av det organiske materialet som har satt seg i løpet av noen sesonger med gjødsling, sand og klipping. Det bygger seg opp et lag oppå fibrene, som er isydd. Da mister du en del av styrken, som vi har betalt ganske mye penger for å ha. Derfor må vi skjære av, forklarer banemester Anders Øien til rbk.no.

Allerede under den lange VM-pausen i 1994 ble det sydd i kunstgress i banen på Lerkendal stadion. Den gang var dette revolusjonerende. Siden har løsninga blitt vanlig rundt om i Europa.

I forbindelse med oppussinga før supercupfinalen i 2016 ble det gamle kunstgresset fjernet, men året etter ble det sydd i nytt.

Slike hybridbaner krever altså vedlikehold. I dag begynte arbeidet, som blir avsluttet med såing av nytt gress.

- I England gjør de det hvert år, men vi greier ikke det fordi vi starter i mars og har bare januar og februar å gjøre det på. Nå skulle vi egentlig gjøre det i EM-pausen, men det ble en litt annen pause i stedet. Derfor gjør vi det nå. Så har vi en sterk bane til en forholdsvis lang og kanskje vinterlig sesong, håper Øien.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Sår nytt gress på Lerkendal» i forumet! Diskutér «Sår nytt gress på Lerkendal» i forumet!