Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

Permitterer 39 ansatte
Skrevet av Thomas Myren, 18. mars 2020, 22:06

Rosenborg ser seg nødt til å kutte kostnader.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Dette er en tung dag som leder i Rosenborg, men vi så ingen annen utvei enn å permittere ansatte. Fotballen har stoppet opp, og de fleste i administrasjonen har ingen arbeidsoppgaver, begrunner Tove Moe Dyrhaug overfor rbk.no.

For å begrense spredning av koronaviruset er sesongstart utsatt på ubestemt tid. 30 ansatte i administrasjonen og ungdomsakademiet blir helt permitterte, mens ni blir delvis permitterte.

Nytt regelverk gjør at Rosenborg ikke trenger å betale lønn i mer enn to dager etter permittering. De ansatte får deretter dagpenger fra NAV tilsvarende full lønn opptil 600 000 kroner i 18 dager før beløpet blir redusert til 62,4 prosent av lønna.

Spillerne og støtteapparatetet til førstelaget er foreløpig ikke permitterte, men de skal i stedet ta ferie fra mandag av.

- Skulle det komme nye retningslinjer om når vi kan sette i gang fellestreninger og en eventuell endring på seriestarten, må vi vurdere situasjonen på nytt. Og skulle krisen vedvare over tid, vil selvfølgelig lønnskutt og permitteringer bli aktuelt, opplyser Dyrhaug.

Ei utfordring er at permitterte trenere og spillere - i likhet med andre ansatte - kan si opp med 14 dagers varsel og dermed bytte klubb gratis.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Permitterer 39 ansatte» i forumet! Diskutér «Permitterer 39 ansatte» i forumet!