Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

- Må tenke som en individuell idrettsutøver
Skrevet av Thomas Myren, 18. mars 2020, 07:55

Rosenborg-spillerne har en annerledes hverdag uten fellestreninger.


Arkivfoto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Det er uvant. Det er litt utfordrende, for du må jobbe en god del mer med deg sjøl. Du får ikke gratis trening gjennom å gå på fotballtrening og spille fotball hver dag, som er det artigste du gjør som fotballspiller, konstaterer Pål-André Helland overfor Eurosport.

- Vi er fantastisk privilegerte, som får ha en hobby som jobb. Men nå får du ikke muligheten til det artigste, som er å spille på to mål.

- Du må på en måte tenke litt som en individuell idrettsutøver og sørge for at du sjøl taper minst mulig i den perioden som går uten å trene med laget. Da får man bruke kreativiteten og stålsette viljen. Man må jobbe hardt og være best mulig forberedt til det starter opp igjen.

Sjøl om koronaviruset gjør at ikke er noen fellestreninger i hvert fall ut måneden, holder Rosenborg kunstgressbanen ved Brakka åpen. Seks spillere om gangen kan få bruke hver sin sjettedel av banen.

- Tidlig på dagen får vi melding om hva vi skal gjøre den dagen, og så er det egentlig bare å gjennomføre det, forteller Helland.

- Vi har fått utdelt én ball og noe utstyr. Før vi var i garderoben og kvitterte ut én og én ball, så var jeg veldig kynisk og tok med meg et ballnett, så jeg har litt ekstra muligheter. Vi får skutt litt og tørrtrent teknisk.

- Også er det en del løping og fysisk fostring. Det er viktig å ha litt variasjon, sånn at det blir mest mulig fotballrelevant det du gjør utendørs; at du får sprintet, vendt og hoppet. Sånn at du ikke mister den formen for utholdenhet, for det er tyngst i fotball.

- Hvordan er det å holde trykket oppe når man ikke vet hvor lenge man skal trene individuelt?

- Det kan være utfordrende, men det er jobben vår. Det er ingen som er permittert ennå i hvert fall, så vi har en forpliktelse, som vi skal følge. Du gjør også deg sjøl en bjørnetjeneste hvis du kobler av. For da vil du se veldig dårlig ut og være langt unna laget når serien en gang starter opp.

- Jeg regner med at fra den dagen det blir aksept å spille igjen, så vil ligaen sette i gang relativt fort, for ikke å tape så veldig mye tid. Da er det ikke sikkert du får så mange treningskamper og treninger med laget for å komme inn i rytmen. Man må bare sørge for å være best mulig forberedt.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Må tenke som en individuell idrettsutøver» i forumet! Diskutér «- Må tenke som en individuell idrettsutøver» i forumet!