Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

- Jeg får i større grad brukt styrkene mine
Skrevet av Thomas Myren, 11. mars 2020, 06:58

Pål-André Helland har fått en ny vår som Rosenborg-spiller.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Jeg føler meg ganske trygg på plassen, posisjonen i gruppa og behovet som det er for meg. Jeg får lov til å gjøre kantrollen litt til min egen, sånn at jeg i større grad får brukt styrkene mine, smiler Helland til rbkweb.no.

30-åringen ble vraket fra laget i mai i fjor og var bare utfordrer resten av sesongen. Mye tydet på at han ville slå følge med konkurrenten David Akintola ut stadionporten ved nyttår, men RBK avslo budet fra Norrköping, som i stedet kjøpte Jonathan Levi.

Carlo Holse dukket umiiddelbart opp som ny utfordrer, men Helland har vært klart førstevalg som høyreving i vinter. Han har startet alle seks treningskampene.

- Jeg har fem mål og nesten det samme antall i andre og tredje siste berøring. Jeg er involvert i mye av det som vi skaper, påpeker hovedpersonen.

- Hvordan føles det være i denne situasjonen igjen?

- Det er veldig gledelig, men jeg må levere. Du kan ikke spille på gamle meritter eller at folk vil at du skal være der, du må være god nok. Og det føler jeg at jeg absolutt er. Jeg føler at jeg har vist det det siste halve året.

- Hvor står Rosenborg i øyeblikket?

- Vi er vanvittig mye bedre stilt enn i fjor. Vi er mye, mye farligere offensivt, og vi skaper sjanser i både etablert spill og på overganger. Vi er òg veldig farlige på dødballer. Det er fint at vi har et stort spekter å spille på.

- Sist så vi også litt strammere ut defensivt enn det vi gjorde nede i Skien. Det har litt å gjøre med at vi ikke gir bort mål i så stor grad. Det er ei dødballscoring i mot, og det må vi klare å få luket vekk.

- Hva ellers tar dere med fra kampen mot Glimt?

- Jeg syns det alt i alt er ganske bra. Vi er det beste laget. I førsteomgangen gir vi bort litt for mye rom. Det er nesten som om vi presser høyt med én mann for lite. Vi må sende med enda en mann, og det gjør vi i 2. omgang. Da kommer de seg ikke ut i så stor grad, og vi har stort sett kontroll på alt.

- Vi scorer tre mål mot et Glimt-lag som er solid. De er elleve spillere som følger samme planen hele veien. Det er et lag som havnet før oss på tabellen i fjor, så det er veldig sterkt. At vi vinner på kunstgress, er også en bekreftelse.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Jeg får i større grad brukt styrkene mine» i forumet! Diskutér «- Jeg får i større grad brukt styrkene mine» i forumet!