Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

- Ikke tilfeldig hvem som startet
Skrevet av Thomas Myren, 10. mars 2020, 07:18

Eirik Horneland begynner å se konturene av startelleveren til Rosenborg i seriepremieren.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Vi prøver å bygge et lag, så det var ikke tilfeldig hvem som startet sist. Det har ikke vært tilfeldig hvem som har startet til enhver tid i kampene. Det er ganske mye kontinuitet i uttakene egentlig. Vi prøver å bygge på kontinuitet - det har vi gjort gjennom hele vinteren, kommenterer Horneland til rbkweb.no.

Startoppstillinga i 3-1-seieren over Bodø/Glimt var Julian Faye Lund, Vegar Eggen Hedenstad, Even Hovland, Gustav Valsvik, Birger Meling, Kristoffer Zachariassen, Anders Trondsen, Edvard Tagseth, Pål-André Helland, Dino Islamovic og Carlo Holse.

- Så er det noen som har vært skadet: Konradsen, André, Samuel og Emil har framdeles litt å gå på. Tore er ute nå, konstaterer Horneland.

Laguttakene i vinter tyder på at Zachariassen, Trondsen, Helland og Islamovic kommer til å erstatte Mike Jensen, Marius Lundemo, David Akintola og Alexander Søderlund, som var førstevalg i posisjonene i fjor.

Hedenstad og Hovland har vært foretrukket i flere sesonger og har trolig fortsatt overtak på Erlend Reitan og Gustav Valsvik som høyreback og midtstopper. At Hovland har vikariert som kaptein i flere kamper kan være et positivt tegn for hans del. Men duellene virker ganske jevne.

- Vi trenger mer enn bare elleve spillere, så vi prøver å holde alle litt i gang. Vi så mot Odd at vi ligger under 1-4. Vi gjør fem bytter, og så snur vi det til 5-4. Så vi må ha en sterk tropp, illustrerer Horneland.

Nevnte Anders Konradsen er i gang igjen etter dobbel akillsoperasjon, men utfordrer Tagseth har imponert i vinter. Unggutten er absolutt med i vurderinga som indreløper palmesøndag:

- Han har startet alle treningskampene bortsett fra den mot Odd, for da spilte han landskamp. Han har hatt en kjempeutvikling. Han er en veldig spennende spiller, skryter treneren.

- Hvilke steg har Tagseth tatt?

- Jeg syns han var litt råtten fysisk da han kom tilbake, for han hadde spilt lite fotballkamper (for Liverpool). Nå har han fått fotballkamper og vokst på det. Han er veldig bra i treningsarbeidet sitt og har masse å tilføre Rosenborg i kamp. Han skal få fortsette å utvikle seg.

- Holse har startet de siste tre kampene som venstreving.

- Emil og Samuel har kommet skeivt ut i vinter, mens at Pål til sammenligning har startet alt. Alle de tre spiller kantrollen på litt forskjellige måter, så vi har gode muligheter i laget til å sette sammen en god ellever, avslutter Eirik Horneland.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Ikke tilfeldig hvem som startet» i forumet! Diskutér «- Ikke tilfeldig hvem som startet» i forumet!