Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

- Sårbare bakover, mens det offensive svinger
Skrevet av Thomas Myren, 3. mars 2020, 07:36

André Hansen gjør opp status for Rosenborg én måned før seriestart.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Du følger med på nedtellinga inne på Brakka. Det går én og én dag, og det er ikke så altfor lenge igjen nå. For meg personlig er det greit at det har vært ei litt lengre oppkjøring i år, for da har du litt tid på å komme deg tilbake i slag - og samtidig utvikle deg. Normalen de siste årene med litt kortere pre-season er heller ikke feil, påpeker Hansen til rbkweb.no.

- Hvor står Rosenborg én måned før seriestart?

- Det er bra trykk på trening. Jeg syns at flere av omgangene i kampene som vi har spilt har vært veldig positive. Utfordringa er fortsatt at vi er litt for sårbare bakover, mens det offensive begynner å svinge. Vi må få skrudd til de momentene.

- Vi har fortsatt litt å gå på på robusthet og soliditet. Det blir litt for lett å komme inn i vår boks, og da blir ofte sjansene større. Og da blir det ofte baklengsmål. Vi må stenge dem av før de kommer for tett på vårt eget mål, samtidig som vi må opprettholde intensiteten og trykket i offensivt spill, for det syns jeg har vært bra.

- Er det lov å være optimist?

- Selvfølgelig! Vi må være det. Uansett om vi hadde vunnet gull med 20 poeng eller at vi endte på 3. plass i fjor, er det nytt år og nye muligheter. Vi må kjøre på. Man får alltid noen svar underveis, men i den go-en som er i gruppa nå ligger det en viss revansjelyst hos oss som ikke ser tilbake på 2019 med et smil. Samtidig har det har kommet til nye spillere.

- Det var Odd sist. Nå venter Bodø/Glimt.

- Jeg syns det er to veldig ålreite motstandere å møte for å få noen svar. Vi får en veldig bra test på hvor vi står.

- Så venter ny treningsleir i Marbella til helga.

- Det blir godt å komme seg litt i varmen igjen. Det var ikke så altfor varmt der da vi var der i januar, så det ser jeg fram til. Jeg fikk heller ikke vært så altfor mye ute på gresset sist.

- Hvordan går det med din egen kropp etter ankeloperasjonen?

- Den begynner å kjennes ut som min egen kropp! Det går litt smått i oppstarten når man har vært ute littegrann. Det er like irriterende hver gang, for man ønsker å komme seg i slag igjen. Men det kjennes bedre og bedre ut for hver dag. Jeg kjenner at rappheten kommer tilbake i kroppen, og da er det straks mye artigere å stå i mål.

- Du ble hvilt mot Ranheim, men du ønsker å stå resten av treningskampene?

- Man må prøve å få sjonglert litt sånn at alle får konkurrert og får matchtrening, så da passet det at Julian spilte mot Ranheim. Men det er greit å få en viss mengde når man har vært ute litt, før man går inn i seriekamp, sånn at man er klar for det man skal håndtere.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Sårbare bakover, mens det offensive svinger» i forumet! Diskutér «- Sårbare bakover, mens det offensive svinger» i forumet!