Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

Mange lørdagskamper til våren
Skrevet av Thomas Myren, 19. desember 2019, 23:22

Fem av de første ni seriekampene til Rosenborg i 2020 blir spilt lørdager.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

TV-oppsettet for de 15 første serierundene kom sammen med terminlista i dag. Mandagskampene er nå historie, og disse kampene blir i stedet spilt lørdager enten klokka 16 eller 20.

I mai spiller Rosenborg fire strake lørdager mot Strømsgodset, Aalesund, Kristiansund og Bodø/Glimt. En av årsakene til at RBK spiller så mange lørdagskamper i vår er nok rett og slett at europaligakamper på torsdager gjør det umulig i juli og august samt i fem uker under et eventuelt gruppespill.

Rosenborg serieåpner på Lerkendal for første gang siden 2017 og får besøk av Brann palmesøndag. Deretter venter tur til Haugesund 2. påskedag, før Molde kommer for tidlig storkamp lørdag 18. april. Det er altså utfordringer i tur og orden til å begynne med.

- De lagene måtte vi uansett ha møtt i løpet av en lang sesong. Du får litt gratis mot Brann og Molde hjemme, for det er to kamper der du fort fyller stadion. Får man en bra start (i kampene), får man litt ekstra drahjelp. Det er noen tusen som ikke ville ha vært der om det for eksempel hadde vært Mjøndalen hjemme. De vil bli fristet til å komme igjen, håper Pål André Helland overfor Eurosport.

Siste hjemmekamp blir mot Odd søndag 22. november. Norges Fotballforbund gjør et nytt forsøk på å avslutte med lørdagskamp i Sarpsborg 28. november, men det avhenger av at ingen norske lag spiller europaliga torsdagen før.

Les mer: Kamper 2020


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Mange lørdagskamper til våren» i forumet! Diskutér «Mange lørdagskamper til våren» i forumet!