Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

PSV Eindhoven - Rosenborg 1-1
Skrevet av Thomas Myren, 12. desember 2019, 20:54

For tredje sesong på rad avsluttet RBK gruppespillet med 1-1 på bortebane.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Keeperen er ikke helt forberedt
- Viktig for oss å få vekk «smultringen»
- Vi kunne ha stjålet med oss tre poeng
- Jeg er veldig fornøyd
- Viktig å få en god opplevelse til slutt
- Vi blir knallhardt straffet
Bilder fra PSV Eindhoven - Rosenborg


EINDHOVEN (rbkweb.no): - Det var viktig for oss å få vekk «smultringen». Det var en OK bortekamp i Europa og en prestasjon som det kan bygges videre på, sa Eirik Horneland.

Rekka på fem strake tap ble endelig brutt, men RBK satte likevel ny europaligarekord med 16 strake kamper uten seier siden 3-1 over Vardar i forfjor.

Det var fire forandringer på laget: Arild Østbø fikk bokført sin europacupdebut og samtidig som siste Rosenborg-kamp som vikar ankelopererte André Hansen, mens Vegar Eggen Hedenstad og Tore Reginiussen var tilbake etter karantene mot Ranheim.

Edvard Tagseth startet overraskende på midtbanen trass i at Marius Lundemo var friskmeldt etter lyskeskade. Djordje Denic, Gustav Valsvik og Gjermund Åsen var alle henvist til benken.

Ingen av lagene hadde noe å spille for siden at Sporting Lisboa og Linz allerede var videre. PSV yppet seg et par ganger innledningsvis, men typisk for store deler av kampen var at RBK fikk tuppet ballen unna før avslutningene kom.

- Jeg syns førsteomgangen er bra. Vi presser høyt og får satt opp en del pasninger. Vi kommer oss opp på siste tredjedel av banen, utfordrer og får en del farligheter, kommenterte Pål André Helland, som startet sin andre kamp på rad for første gang siden april.

Etter halvspilt 1. omgang stjal nettopp Helland ballen fra Erick Gutierrez, tok den med seg framover og skjøt lurt nede ved stolperota fra 25 meter.

- Søder går på et kryssløp, som gjør at jeg kan bruke ham og midtstopperen til å skyte skjult. Keeperen er ikke helt forberedt, og jeg tar ham på feil bein. Det er godt satt og bra gjort! gliste høyrevingen.

Hjemmelaget sleit med å slå tilbake, men etter en drøy time kom utligninga på kontring. Reginiussen fikk ikke klarert, og Mohammed Ihattaren skjøt oppunder tverrligger.

En kjedelig kamp ble mer fartsfylt i sluttminuttene. Først skjøt Donyell Malen like utenfor. Sekunder før full tid burde Alexander Søderlund ha truffet mål på heading på innlegg fra Birger Meling.

- Jeg skulle bare heade ballen ned i bakken, men så sklir den litt av. Det er helt forferdelig, men det oppsummerer sesongen, kommenterte Søderlund.

Samme spiller kom i fokus tre minutter på overtid, da han klarerte ballen opp i egen hånd på et PSV-frispark. Hjemmespillerne og publikum kunne i motsetning til dommeren tydeligvis ikke de handsreglene, som tilsier at dette er tillatt.

Ytterligere ett minutt senere fikk PSV til slutt nettkjenning, men målet ble korrekt annullert etter at Nick Viergever sparket Even Hovland i kinnet.

- 2. omgang syns jeg er bare kaos. Da pooler vi langt og bare kriger og slåss. Det er for dårlig, men vi får med oss ett poeng, oppsummerte Helland.

PS! David Akintola og Bjørn Maars Johnsen var med til Nederland, men leiesoldatene med utgående avtaler ble plassert på tribunen.

PPS! Anders Konradsen og Yann-Erik de Lanlay manglet på grunn av henholdsvis ankeloperasjon og leggskade.

Kampfakta

PSV Eindhoven1-1Rosenborg
Mohammed Ihattaren 63 Pål André Helland 22

Torsdag 12. desember 2019 18:55
Europaliga, Philips Stadion, Eindhoven
24 000 tilskuere og vist på TV2 Zebra

Rosenborg [4-3-3]
Arild Østbø - Vegar Eggen Hedenstad, Tore Reginiussen, Even Hovland, Birger Meling - Mike Jensen, Anders Trondsen, Edvard Tagseth (Marius Lundemo 46) - Pål André Helland (Erik Botheim 75), Alexander Søderlund, Samuel Adegbenro (Emil Ceide 81)

Gult kort RBK: Birger Meling og Tore Reginiussen

Ubenyttet reserve: Rasmus Sandberg, Gustav Valsvik, Djordje Denic og Gjermund Åsen


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «PSV Eindhoven - Rosenborg 1-1» i forumet! Diskutér «PSV Eindhoven - Rosenborg 1-1» i forumet!