Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

- Vi inviterer dem opp og fram
Skrevet av Thomas Myren, 29. november 2019, 00:00

Rosenborg så ut til å være i gang mot Linz, men så stoppet det opp igjen.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Det er en litt tung start de første ti minuttene. Vi får en sjanse ved Anders Trondsen, men så skrur de inn en corner og får 1-0, innleder Eirik Horneland.

- Derfra og ut syns jeg at vi har en anstendig 1. omgang. Vi klarer å være retningsbestemte og true dem. Vi klarer å få vendt LASK Linz, sånn at de må forsvare seg på en annen måte. Det er ganske jevnt i 1. omgang i muligheter og sjanser.

- I 2. omgang snur bildet helt. I stedet for at vi klarer å bygge videre på momentumet, som vi følte vi hadde inn mot pause, så taper vi det helt. De overtar kampen.

- Vi begynner å spille på tvers og bakover. Vi inviterer dem opp og fram i press. De får enkle situasjoner foran vårt mål. Jeg tror de får tosifret antall avslutninger.

- Det er mange personlige feil når dere slipper inn mål i gruppespillet.

- Jeg ser fotball på en litt annen måte, nemlig at du ikke er dyktig nok kollektivt - verken i angrepsspillet eller i forsvarsspillet. Som en konsekvens av det pådrar du deg dumme situasjoner. Det er kollektivet som ikke er godt nok. Det er ikke enkeltindivider som gjør at vi taper kampene.

- Dere har nå europaligarekorder med 15 strake kamper uten seier og 26 tap totalt.

- Det er stygge og vonde tall. Skal Rosenborg hevde seg på dette nivået, må vi få et mye sterkere kollektiv. Vi må få et kollektiv som klarer å stå distansen i sesongen. Jeg syns det er stor forskjell på det som skjer i kvalik kontra det som skjer i gruppespill.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «-  Vi inviterer dem opp og fram» i forumet! Diskutér «- Vi inviterer dem opp og fram» i forumet!