Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

Rosenborg - Bodø/Glimt 3-2
Skrevet av Thomas Myren, 10. november 2019, 22:00

Medaljehåpet overlevde med seint seiersmål på overtid.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Det var vinn eller forsvinn
- Ønsker at backene skal bryte med meg
Horneland håper på Haugesund-hjelp
Bilder fra Rosenborg - Bodø/Glimt


- Det var helt sinnssykt! Spesielt etter torsdagen, da jeg var skyld i baklengsmål og alt mulig. Det var veldig godt for egen del og ikke minst for laget og klubben, smilte Marius Lundemo til rbkweb.no.

Fem minutter på overtid veggspilte han med Pål André Helland og fikk ballen tilbake på 19 meter. Lundemo dempet og scoret sitt første mål for sesongen med et lavt skudd, som spratt stang inn til enorm jubel.

- Vi hadde mistet entusiasmen, hadde vi endt opp med bare ett poeng. Vi trengte den trepoengeren. Sånne øyeblikk kan være med på å skape momentum, gi et skifte og bygge noen sterke følelser, kommenterte Eirik Horneland.

Even Hovland ble hvilt i favør Gustav Valsvik. Ellers var laget uforandret tross den skuffende forestillinga mot Sporting Lisboa.

Gjermund Åsen fikk altså fornyet tillit i uvant posisjon som høyreving og kom i fin skuddposisjon allerede etter et halvt minutt, men han beinet innlegget over. André Hansen avverget så et forsøk fra Viktor Boniface.

Deretter kom Tore Reginiusssen ordentlig i fokus: Først ordnet han ledelsen med fin heading på corner fra Åsen. Han burde ha doblet på nytt hjørnespark, men han traff ballen med skuldra.

I motsatt ende av banen felte han Jens Petter Hauge, som sjøl utlignet fra straffemerket. Bare minutter senere stanget Hauge et innlegg i mål.

Kampforløpet var plutselig likt som i forrige seriekamp mot Strømsgodset. Og sånn som i Drammen tok RBK igjen over spillet på 1-2. Tidlig i 2. omgang skapte RBK en kvadrupelsjanse:

Ricardo Friedrich slo først unna heading fra Valsvik på innlegg fra Anders Trondsen. Alexander Søderlund og Valsvik skjøt i tur og orden rett i føttene på brassekeeperen fra kloss hold. Til slutt hælsparket Reginiussen utenfor.

Utligninga kom i stedet etter at Morten Konradsen hang som en ryggsekk på Helland.

- Jeg ønsker at backene i sånne situasjoner skal bryte med meg, for jeg er ganske sterk og har ei stor ræv. Jeg snurrer rundt ham, og han holder meg, fortalte innbytteren, som satte straffesparket inn høyt oppe ved stanga.

Kampforløpet fortsatte å være sånn som mot Strømsgodset, for igjen mistet RBK litt grepet.

- Det går på selvtillit. Du får 2-2, og du tenker at "nå kommer vi til å kjøre over dem". Men så detter du litt av og fra. Så fikk vi byttet inn nye, friske folk, som blåser litt liv i det igjen. Det var kjekt for dem å få være med på å snu det, syntes Horneland.

Bjørn Maars Johnsen og Erik Botheim ble sendt på banen i tilnærmet 4-2-4-formasjon. Sistnevnte tok like godt over som kaptein, da han byttet med Mike Jensen. Begge spissene var involvert i angrepet som til slutt fullførte snuoperasjonen.

Med to kamper igjen er RBK dermed bare ett poeng bak Odd, som tapte mot Brann på fredag.

PS! Helland fikk sitt fjerde gule kort i serien og må stå over mot Viking.

Kampfakta

Rosenborg3-2Bodø/Glimt
Tore Reginiussen 17
Pål André Helland str. 72
Marius Lundemo 90
Jens Petter Hauge str. 27, 33

Søndag 10. november 2019 20:00
Eliteserien, Lerkendal stadion
12 039 tilskuere og vist på Eurosport Norge

Rosenborg [4-3-3]
André Hansen - Vegar Eggen Hedenstad, Tore Reginiussen, Gustav Valsvik, Birger Meling - Mike Jensen (Erik Botheim 87), Marius Lundemo, Anders Trondsen - Gjermund Åsen (Pål André Helland 65), Alexander Søderlund (Bjørn Maars Johnsen 84), Samuel Adegbenro

Gult kort RBK: Vegar Eggen Hedenstad, Alexander Søderlund, Tore Reginiussen og Pål André Helland

Ubenyttet reserve: Arild Østbø, Even Hovland, David Akintola og Emil Ceide


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Rosenborg - Bodø/Glimt 3-2» i forumet! Diskutér «Rosenborg - Bodø/Glimt 3-2» i forumet!