Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

Strømsgodset - Rosenborg 3-3
Skrevet av Thomas Myren, 1. november 2019, 20:53

For andre strake bortekamp i serien mistet RBK seieren på slutten.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Helt utilgivelig
- En kamp totalt ute av kontroll
Sesongen over for Konradsen
Bilder fra Strømsgodset - Rosenborg


- Når vi har vist moral, kommet tilbake fra 2-1 og tatt ledelsen 3-2, er det helt utilgivelig at de får 3-3 på slutten, syntes Birger Meling.

Lagene byttet på å ha ledelsen gjennom hele den spennende kampen, men på overtid ble det altså poengdeling. Det var i utgangspunktet for dårlig både for Strømsgodset, som kjemper mot nedrykk, og for Rosenborg, som kjemper for medalje.

Bjørn Maars Johnsen erstattet Alexander Søderlund etter utvisninga mot Molde, mens at Gjermund Åsen var tilbake på laget etter at Anders Trondsen hadde blitt foretrukket sist.

Corner var så godt som mål etter et kvarter: Først headet Even Hovland i stanga. På det neste hjørnesparket fikk Gjermund Åsen tilbake ballen og slo inn på nytt: Samuel Adegbenro headet mot streken, der Hovland kastet seg fram i en duell med Duplexe Tchamba og fikk pirket ballen over.

Så fikk André Hansen sparket unna ballen, men feide samtidig ned Meling, som ramlet over Kristoffer Tokstad. Dommer Svein Oddvar Moen så an fordelen, men dømte et billig straffespark etter at Mikkel Maigaard bare hadde truffet tverrligger på mer eller mindre åpent mål. Nettopp Maigaard scoret med en kipp fra elleve meter.

RBK var nær ny ledelse da Lars-Christopher Vilsvik i løpsduell med Johnsen klarerte et innlegg fra Åsen via stolpen!

Hansen revansjerte seg med ei flott redning på skudd fra Prosper Mendy, men Strømsgodset fortsatte presset etter pause. Hovland stusset et innlegg videre til Muhamed Keita, som skrudde hjemmelaget i ledelse.

Så tok Rosenborg over. Johnsen fikk en enorm sjanse etter at Hovland hadde saksesparket et innlegg videre, men Martin Hansen reddet mesterlig ved bakerste stolpe.

Presset endte med at Anders Konradsen fikk straffe, da han tok i mot et innlegg og samtidig ble hektet av Tchamba. Det ble det siste bidraget i 2019 fra innbytteren, som tirsdag skal akillesopereres. Mike Jensen måtte vente lenge på grunn av to bytter, før han rolig trillet ballen i mål.

- I 2. omgang får vi tatt litt mer tak i kampen og spiller litt mer sånn som vi vil framstå. Det må ha vært kjekt for de som så på, for det var "end to end" fra begge lag og sjanser i hytt og pine. Men som forsvarsspiller er det ikke sånn du vil at kampene skal være, kommenterte Meling, som måtte vikariere som høyreback den siste timen etter at Vegar Eggen Hedenstad måtte ut med kneskade.

Igjen snudde kampbildet, og Strømsgodset var nær ny ledelse. Blant annet måtte nettopp Meling rydde opp foran mål et par ganger.

De fleste trodde likevel at borteseieren var sikret, da innbytter Pål André Helland skubbet unna Jonathan Parr og slo inn. Kaptein Jakob Glesnes satte ballen i eget mål.

Men på overtid glapp nok en borteseier: En corner spratt via ryggen på Lars Sætra, i høy bue over Hansen og i mål.

- Det var en kamp totalt ute av kontroll. Jeg tror jeg aldri har vært med på en kamp som trener eller som spiller med så mye "Hawaii-fotball" fram og tilbake og med to lag som forsvarer seg dårlig. Det blir utrolig mye avslutninger og lite samhandling i defensivt spill, oppsummerte Eirik Horneland overfor Max.

PS! Yann-Erik de Lanlay var kneskadet.

Kampfakta

Strømsgodset3-3Rosenborg
Mikkel Maigaard str. 20
Muhamed Keita 53
Lars Sætra 90
Even Hovland 16
Mike Jensen str. 73
sjømål (Jakob Glesnes) 88

Fredag 1. november 2019 19:00
Eliteserien, Marienlyst stadion
5457 tilskuere og vist på Max

Rosenborg [4-3-3]
André Hansen - Vegar Eggen Hedenstad (Anders Trondsen 35), Tore Reginiussen, Even Hovland, Birger Meling - Mike Jensen, Marius Lundemo, Gjermund Åsen - David Akintola (Pål André Helland 72), Bjørn Maars Johnsen, Samuel Adegbenro (Anders Konradsen 61)

Gult kort RBK: ingen

Ubenyttet reserve: Arild Østbø, Gustav Valsvik, Erik Botheim og Emil Ceide


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Strømsgodset - Rosenborg 3-3» i forumet! Diskutér «Strømsgodset - Rosenborg 3-3» i forumet!