Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

Haugesund - Rosenborg 2-1
Skrevet av Thomas Myren, 6. oktober 2019, 19:53

Det første serietapet siden juni gjør det vanskelig å klatre på tabellen.

- Ikke et jævla snev av utvikling!
- Ser planløst og seigt ut
Karantene for Lundemo


- Det er en tett og jevn kamp uten så mange målsjanser, men vi slipper inn mål som vi sjeldent slipper inn, konstaterte André Hansen overfor Eurosport.

Rosenborg gjorde fire forandringer på laget: Birger Meling og Anders Trondsen var uaktuelle med henholdsvis karantene for seks gule kort og lårstrekk, mens at Gjermund Åsen og Bjørn Maars Johnsen ble vraket.

Edvard Tagseth fikk sin eliteseriedebut som backvikar, mens at Vegar Eggen Hedenstad var tilbake etter sykdom. Anders Konradsen og Alexander Søderlund fikk også tillit.

RBK hadde ballen mye og fikk mange cornere før pause, men ingen av lagene greide å skape ordentlige sjanser.

Tidlig i 2. omgang havnet en svak corner fra Tagseth hos Martin Samuelsen, som fikk rotet med seg ballen via ryggen på Mike Jensen. Niklas Sandberg var trolig offside, da han ble spilt gjennom og scoret med skudd nede ved stolperota.

Rosenborg innledet jakta på utligning med Søderlund-skudd høyt over fra godt hold. Så headet Samuel Adegbenro like utenfor på innlegg fra innbytter Yann-Erik de Lanlay.

Etter 84 minutter lyktes RBK til slutt - ved to andre innbyttere: Pål André Helland spilte fint fram til Bjørn Maars Johnsen, som elegant fintet Douglas Bergqvist ned på rompa og skjøt sikkert i mål fra omtrent straffemerket.

- Vi scorer et fantastisk mål ved Bjørn, men i år så er det bare å træ én pasning gjennom før de er alene med keeper. Det er selvfølgelig mulig for meg å redde, men vi kan ikke holde på sånn, kommenterte Hansen.

For Haugesund slo umiddelbart tilbake: Mikkel Desler fikk upresset slå inn, der en offsideplassert Samuelsen volleysparket inn seiersmålet med innsida av foten.

- Det kan være en offside, men det er ikke derfor vi taper. Vi spiller med for dårlig kvalitet, for omstendelig og for seint. Vi er et lag som ser planløst og seigt ut, innrømmet Eirik Horneland etter gjensynet med sin gamle hjemmebane.

Det kom aldri noen sluttspurt, og det første serietapet siden i Tromsø på St. Hansaften var et faktum. Dermed utnyttet ikke RBK at Molde, Bodø/Glimt og Odd alle bare spilte uavgjort i helga. Avstanden til telemarkingene på 3. plass er nå fem poeng.

PS! Marius Lundemo må stå over i Kristiansund etter fire gule kort.

PPS! Haugesund spilte i gult og blått i anledning 100-årsjubileet til Djerv 1919.

Kampfakta

Haugesund2-1Rosenborg
Niklas Sandberg 56
Martin Samuelsen 85
Bjørn Maars Johnsen 84

Søndag 6. oktober 2019 18:00
Eliteserien, Haugesund stadion
5322 tilskuere og vist på Eurosport Pluss 1

Rosenborg [4-3-3]
André Hansen - Vegar Eggen Hedenstad, Even Hovland, Gustav Valsvik, Edvard Tagseth (Yann-Erik de Lanlay 60) - Mike Jensen, Marius Lundemo, Anders Konradsen - David Akintola (Pål André Helland 78), Alexander Søderlund, Samuel Adegbenro (Bjørn Maars Johnsen 72)

Gult kort RBK: Marius Lundemo

Ubenyttet reserve: Arild Østbø, Djordje Denic, Gjermund Åsen og Emil Ceide


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Haugesund - Rosenborg 2-1» i forumet! Diskutér «Haugesund - Rosenborg 2-1» i forumet!