Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

- Taper ballen i unødvendige situasjoner
Skrevet av Thomas Myren, 4. oktober 2019, 22:16

Even Hovland syns at Rosenborg gjorde PSV Eindhoven gode.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Vi gjør ikke sånn isolert sett en veldig dårlig fotballkamp, men vi blir knallhardt straffet når vi får mye kontringer i mot. Vi gir bort unødvendige baller. De trenger ikke mer enn en halv sjanse, og så sitter den, konstaterer Hovland overfor rbkweb.no.

- Det er òg litt utur på det første målet, som går via Gustav og helt oppunder tverrliggeren. De får kontring på det andre målet, der ballen detter tilbake til ham i stedet for å trille over linja. Det gjør det ekstra vanskelig for oss.

- Så langt føles gruppespillet som fjoråret opp igjen.

- Når resultatene er sånn som de er, sier det seg sjøl at folk tenker det. Vi møter et godt fotballag. Sjøl om Haugesund tapte 0-1, var PSV da i oppkjøring. Nå møter vi dem i sesong, så det er litt annen fatning på dem.

- Men det er klart at vi gir dem gode forhold når vi gir dem mye kontringer på grunn av at vi taper ballen i unødvendige situasjoner. Vi skaper selvfølgelig ikke nok sjøl heller. Vi er ikke dyktige nok framover til å få ballen foran mål og sette opp hverandre i bra situasjoner, for å score mål.

- Det har blitt veldig mange mål i mot i de siste gruppespillene.

- Vi blir jo knallhardt straffet. Det er et helt annet nivå enn i Tippeligaen. Det er bedre fotballspillere, og da skal det mye mindre til for at det blir scoring i mot. De trenger et halvt sekund mindre enn det de gjør i Tippeligaen. Når du skal ut i Europa, ligger lista høyere.

- Hvor forstyrrende var det at det ble omstokking på laget på kampdag?

- Vi skal ikke legge for mye i det, men det er selvfølgelig ikke ideelt at folk spiller i uvante posisjoner. Det er en del av gamet. Folk er sjuke, og det kan du ikke gjøre noe med. Du må gjøre det beste ut av det. Jeg syns egentlig at de greide seg OK i forhold til forutsetningene.

- Igjen: Vi er et lag, som må gjøre det bedre enn det vi gjorde. Vi kan ikke legge oss ned og grine. Vi har en kamp igjen på søndag, som er vel så viktig.

- Haugesund er en vanskelig bortebane.

- Vi gjorde det bra i Haugesund i fjor helt til at vi fikk Jacob utvist. Vi vet at vi kan. Vi må bare levere godt nok resten av sesongen - opp mot vårt toppnivå, skal vi henge med. Det er det ikke tvil om.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Taper ballen i unødvendige situasjoner» i forumet! Diskutér «- Taper ballen i unødvendige situasjoner» i forumet!