Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

Bendtner til København
Skrevet av Thomas Myren, 3. september 2019, 00:03

Nicklas Bendtner vender tilbake til hjembyen.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Da jeg var 16 og dro hjemmefra, var det mye jeg ikke visste noe om. Men jeg visste i hvert fall at jeg gjerne ville vende tilbake til KB og FCK en skjønn dag. 15 år senere kan jeg ærlig si at det føles enda større enn jeg har drømt om, kommenterer Bendtner på Instagram.

Rett før det danske overgangsvinduet stengte mandag kveld ble det klart at stjernespissen endelig har funnet seg ny arbeidsgiver. Han har skrevet kontrakt med København ut året og forlater etter alle solemerker Lerkendal gratis.

- Jeg vet at det er en helt spesiell sjanse, og jeg vil gjøre alt i min makt for å gripe den de neste fire månedene, lover Bendtner.

Kampen i Molde i april ble hans 86. og siste opptreden for Rosenborg etter overgangen fra Nottingham Forest i 2017. Han leverte etter hvert en imponerende debutsesong, der han ble toppscorer med 19 mål og dessuten bidro godt i bragdkampene mot Ajax.

Bendtner sleit med å følge opp i fjor, og vrakinga til VM etter lyskeskade ble en enorm nedtur. Uten utstillingsvinduet i Russland ble det også vanskelig for RBK å gjennomføre salgsplanen. Cupfinalen ble en siste suksess, der han økte totalregnskapet til 35 mål.

Soninga med fotlenke på nyåret etter vold mot en taxisjåfør var på mange måter begynnelsen på slutten. Han startet riktig nok seriepremieren mot Bodø/Glimt, men med utgående og kostbar kontrakt var han ikke i planene til Eirik Horneland. 23. mai ble det bekreftet at han var på vei bort.

Etter landskampspausen i juni trente dansken aldri mer med Rosenborg, som offisielt ga ham fri.

- Det var ikke med min gode vilje at jeg lå stille over sommeren. Men pausen har i det minste gjort meg klokere på hvor jeg står i min karriere. Jeg er overhodet ikke lei av fotball. Jeg er sulten og motivert som aldri før, slår Nicklas Bendtner fast.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Bendtner til København» i forumet! Diskutér «Bendtner til København» i forumet!