Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

- Skal vise at det er bra signert
Skrevet av Thomas Myren, 24. august 2019, 21:32

Bjørn Maars Johnsen gleder seg til å komme i gang - og blir gjerne værende i Rosenborg.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

Låner Johnsen ut året

Født: 06.11.91
Fødested: New York, USA
Nasjonalitet: Norge
Høyde/vekt: 195 cm / 81 kg
Posisjon: angrep
Landskamper/mål: 13/5
Tidl. klubber: Broughton, Lyn, Kjelsås, Vålerenga, Tønsberg, Antequera, Atletico Baleares, Louletano, Atletico CP, Litex Lovech, Hearts, ADO Den Haag og Alkmaar
Kamper/mål 2019/00: 1/0
Statistikk
- Jeg er i bra treningsform og i brukbar kampform, men jeg har ikke fått spille så mye. Jeg har bare ventet på å få sjansen her og skal vise at det er bra signert av Rosenborg, smiler Johnsen til rbkweb.no.

- Du er på lån ut sesongen. Hvor lenge ser du for deg å bli værende?

- Jeg må bare spille og se hva som skjer. Jeg kommer her for å spille lengre. Hvis de vil ha meg, vil jeg gjerne ha mer tid her. Det er EM til sommeren, så det er bare å vise at de vil ha meg lengre.

- Håpet er å komme i gang allerede mot Vålerenga neste helg?

- Ja, selvfølgelig. Det er eks-klubben min i Norge, så jeg vil gjerne vise at det ikke var så bra at de ikke brukte meg i Tippeligaen.

- Har du snakket litt med Lars Lagerbäck om at du ikke har fått spille i Alkmaar?

- De har sagt at det blir vanskelig å ta meg ut siden at jeg har spilt så mye, men nå viser jeg at jeg vil spille. Jeg dro ikke til Italia eller Spania, fordi jeg måtte få sjansen til å spille. Det var det viktigste. Å komme tilbake til Norge er spennende for meg.

- Hvorfor ble det Rosenborg?

- Historien! Jeg kjenner også mye folk her fra landslaget. For eksempel Tore, Anders og Alex. Det er mange her som spiller på landslaget.

- Du har håp om å bli tatt ut mot Malta og Sverige på tirsdag?

- Ja, jeg er i bra form og har gjort det bra i de siste kampene jeg har spilt. Jeg håper det er nok til å bli med igjen.

- Hvordan har det vært å sitte på benken i Alkmaar?

- Det har vært tøft, men sånn er det i fotball. Se på Markus Henriksen: Han er kaptein, men én måned senere spiller han ikke engang! Du må bare fortsette og tenke på hvordan du kan komme deg inn på laget igjen. Kjæresten min har hjulpet meg mye med å tenke positivt. Nå har jeg sjansen til å vise meg fram i Rosenborg, og det er bra.

- Hva tenker du om konkurransen med Søderlund?

- Han er en bra person og jobber hardt. Han var på landslaget før meg og hjalp meg med å komme inn i landslagsmiljøet; at jeg ikke skulle bli så nervøs. Han har hjulpet meg mye, og nå er han her.

- Det blir to kamper i uka hele høsten, så det er muligheter for dere begge å spille.

- Det er sant. Du ser på Alex at jeg legger press på ham, sånn at han scorer mål. Det er bra!

- Hva tenker du om mulighetene for å komme dere til Champions League etter 0-2 i Zagreb?

- Det er en kjempemulighet! Vi har hjemmebane her og mange supportere. Scorer du et mål de første 15-20 minuttene, har du til og med sjansen til å score fire. Du må komme i gang med en gang. Du må gå på med lyst. Kanskje det blir fullt stadion også.

- Det blir spennende for også deg å være tilskuer på tirsdag?

- Selvfølgelig!