Denne artikkelen er hentet fra RBKweb.no.

Endelig hymne og videodømming
Skrevet av Thomas Myren, 13. august 2019, 23:12

Rosenborg-spillerne får oppleve Champions League-hymnen og videodømming for første gang mot Dinamo Zagreb.


Arkivfoto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Det blir hymne, og det blir VAR. Det blir mye nytt på Lerkendal, smiler Tove Moe Dyrhaug til rbkweb.no.

Videodømming ble innført i sluttspillet i Champions League forrige sesong. Dette er den første hele sesongen med videodømming fra og med 4. kvalifiseringsrunde.

UEFA tar riktignok forbehold i § 49.03 i turneringsreglene, men det er allerede klart at hendelser og dommeravgjørelser i oppgjøret mot kroatene skal granskes fortløpende på utallige skjermer.

- Det har vi fått bekreftet. UEFA har vært på "site visit", forteller Dyrhaug.

- Hva betyr det for Rosenborg å være sikret gruppespill?

- Det betyr mye. Vi har ambisjoner om å spille i Europa, og nå vet vi at det blir en artig høst. Jeg får begynne å gjøre ombookinger i kalenderen i morgen!

- Det er ekstra artig at vi skal ha playoff i Champions League her. Det er mye arbeid siden vi skal spille kamp mot Stabæk rett før det blir "clean stadium". UEFA kommer, og alt blir Champions League-dekorert.

- Det en "Champions League-kamp light", men det meste blir som en Champions League-kamp bortsett fra VIP-konsepter, som ikke er sånn som i gruppespill. Men UEFA kommer og tar over stadion. Det er derfor vi får penger: De gir, og de tar, konstaterer den daglige lederen, som nok først og fremst tenker på at Rosenborg ikke får vist seg fram sine egne sponsorer.

I den forbindelse er det verdt å nevne at RBK kommer til å stille med bare Sparebank1 på draktene, som ellers får samme design som hittil i sesongen.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Endelig hymne og videodømming» i forumet! Diskutér «Endelig hymne og videodømming» i forumet!